Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Pelēko zirņu zupa

Pelēko zirņu zupa, ekrānuzņēmums

Pelēko zirņu zupa, ekrānuzņēmums

Pelēko zirņu zupa tik ļoti piestāv ziemai! Turklāt šī ir viena no tradicionālajām latviešu zupām, kas ir ļoti sātīga, patiesi sātīga un sildoša.

Nepieciešams:

  • 200 g pelēko zirņu
  • 300 g žāvēta cūkgaļa
  • 1 burkāns
  • 1 liels vai 2 mazi sīpoli
  • 3 - 4 ķiploka daiviņas
  • 1 pētersīļu bunte vai citi zaļumi
  • 50 g grūbas
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 2 lauru lapas
  • Sviests un eļļa cepšanai

Pagatavošana:

Pelēkos zirņus izmērcē vismaz 12h.

Sīpolu un ķiploku smalki sagriež, sakapā vai sablendē. Burkānu sarīvē. Katlā izkausē nedaudz sviestu, pielej tikpat daudz eļļu un tajā apcep sīpolus, ķiplokus un burkānus, apmēram 5 – 7 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Sagriež gaļu tik lielos gabalos, cik vēlas un pievieno katlā cepties, var izmantot arī gaļu ar kaulu, pievieno piparus un lauru lapas, visu pacep apmēram 3 minūtes. Pielej ūdeni, izmērcētos zirņus un grūbas. Zupu vāra uz mazas uguns 1 – 2 stundas līdz visas sastāvdaļas kļuvušas mīkstas. Pēc tam pievieno sakapātus pētersīļus vai citus zaļumus. Gaļu izņem no katla, atkaulo, sasmalcina, ievieto atpakaļ zupā.

Lasi arī:

Pelēko zirņu zupa, ekrānuzņēmums

Pelēko zirņu zupa, ekrānuzņēmums

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas