Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Recepte: Pikantais plūmju čatnijs

Plūmes, Image by congerdesign from Pixabay

Plūmes, Image by congerdesign from Pixabay

Pikantais plūmju čatnijs garšo tik labi, ka it sevišķi to novērtēs ikviens vīrietis! Tā ir lieliska piedeva pie gaļas un veģetāriem ēdieniem.

Nepieciešams:

  • Plūmes, 1 kg
  • Brūnais cukurs, 500 g
  • Baltvīna etiķis, 250 ml
  • Sarīvēts ingvers, 15 g
  • Čili pipars, 1 gb
  • Ķiploks, 1 galviņa
  • Kanēlis, 1 standziņa
  • Sinepju sēklas, 15 g
  • Sāls
  • Paprikas pulveris, 15 g

Pagatavošana:

Plūmes nomazgā, izņem kauliņus, sagriež 4 daļās. Ingveru un ķiploku sarīvē, sakapā čili piparu. Katlā ieliek plūmes, pieber cukuru un pielej etiķi. Pievieno arī ingveru, čili, ķiploku, sāli pēc garšas. Visu uzvāra 45 minūtes, regulāri ik pa laikam apmaisot. Kad uzvārījies, lej sterilizētās burkās un aizvāko.

Pagatavo arī:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...