Plūmes, Image by congerdesign from Pixabay
Pikantais plūmju čatnijs garšo tik labi, ka it sevišķi to novērtēs ikviens vīrietis! Tā ir lieliska piedeva pie gaļas un veģetāriem ēdieniem.
Nepieciešams:
- Plūmes, 1 kg
- Brūnais cukurs, 500 g
- Baltvīna etiķis, 250 ml
- Sarīvēts ingvers, 15 g
- Čili pipars, 1 gb
- Ķiploks, 1 galviņa
- Kanēlis, 1 standziņa
- Sinepju sēklas, 15 g
- Sāls
- Paprikas pulveris, 15 g
Pagatavošana:
Plūmes nomazgā, izņem kauliņus, sagriež 4 daļās. Ingveru un ķiploku sarīvē, sakapā čili piparu. Katlā ieliek plūmes, pieber cukuru un pielej etiķi. Pievieno arī ingveru, čili, ķiploku, sāli pēc garšas. Visu uzvāra 45 minūtes, regulāri ik pa laikam apmaisot. Kad uzvārījies, lej sterilizētās burkās un aizvāko.
Pagatavo arī:
- Recepte: Marinētas bietes
- Labākā vīriešu zapte: asās adžikas recepte
- Vienkāršākā un garšīgākā lečo recepte
Plūmes, Image by congerdesign from Pixabay
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas