Ķiploku baklažānu ripiņas, ekrānuzņēmums
Pikantās ķiploku baklažāna ripiņas ir lieliska uzkoda un piedeva ēdieniem. Šādi sagatavotās baklažānu ripās var ietīt arī mīksto sieru, piemēram, mocarellu. Garšos lieliski!
Nepieciešams:
- 1 baklažāns
- 3 ķiploka daiviņas
- Pētersīļi
- 1 tējkarote aso piparu
- 40 ml olīveļļas
- Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Bļodā ielej olīveļļu, pievieno smalki sagrieztus pētersīļus, smalcinātu ķiploku, piparus, visu kārtīgi samaisa un noliek malā uz 20 minūtēm.
Baklažānu sagriež apmēram centimetru biezās ripās un ieliek bļodā ar sālsūdeni. Mērcē 10 minūtes. Pēc tam Baklažāna šķēles nosusina ar papīra salveti un apcep pannā brūnus no abām pusēm., uzberot sāli pēc garšas.
Apceptos baklažānus no abām pusēm iesmērē ar sagatavoto garšaugu eļļu kārto bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj tiem iesūkties 30 minūtes.
Labu apetīti!
Pagatavo arī:
- Nepārspējamais dārzeņu sautējums – Ratatujs
- Recepte: Baklažānu salāti
- Rudens sautējuma recepte patiesi krāsainām vakariņām
Ķiploku baklažānu ripiņas, ekrānuzņēmums