Pildīts saldais kartupelis, batātes, ekrānuzņēmums
Sātīgs un smeķīgs pildītais saldais kartupelis ar žāvētu vistu vai bekonu, sieru un sēnēm.. Mmmm.. Pagatavo jau šovakar!
Nepieciešams:
Lai pagatavotu 4 pildītas kartupeļu laiviņas:
- 2 saldie kartupeļi jeb batātes
- 2 šalotes sīpoli
- 2 daiviņas ķiploka
- 8 šampinjoni vai citas sēnes
- 100 g žāvētas vistas vai bekona
- 1 mocarellas siers
- Eļļa cepšanai
- Sāls
- Zaļumi
Pagatavošana:
Ieslēdzam cepeškrāsni uz 200 grādiem.
Batātes nomazgā un pārgriež uz pusēm, pārlej eļļu, uzkaisa sāli un ierīvē ar to. Liek cepties iepriekš uzkarsētā 200C cepeškrāsnī uz 35 min.
Pildījumam nomizo un sagriež sīpolu, apcep pannā. Pievieno cepties arī izspiestu caur spiedi ķiplokus un pacep vēl 1 minūti, pēc tam saceptos sīpolus un ķiplokus noliek maliņā.
2 krāsnī apceptiem saldajiem kartupeļiem izgreb vidu un saspiež ar dakšu. Pievieno pusi no ceptiem sīpoliem un ķiplokiem, pusi no sēnēm un pusi no gabaliņos saplucināta siera, pievieno sāli, samaisa un ar to pilda izgrebtās kartupeļu daiviņas.
Otri1m 2 krāsnī apceptus kartupeļus izgreb, mīkstumu saspiež ar dakšiņu, pievieno pusi no sīpoliem un ķiplokiem, pusi no plucinātā siera un visu vai bekonu, sāli pēc garšas. Visu labi samaisa un pilda kartupeļu laiviņas.
Sapildītās batātes liek atpakaļ cepeškrāsnī 200C, cep 10 min, pēc tam pārkaisa ar zaļumiem un ēd.
Lasi arī:
- Ar ko atšķiras parastie kartupeļi no saldajiem kartupeļiem – batātēm?
- Recepte: Kā uzcept baltmaizi?
- Recepte: Madaras Biedriņas šakšuka ar zaļajiem zirnīšiem
- Recepte: Cepti vistas šķiņķīši krēmīgā mērcē
- Kā pagatavot īsto soļanku? Recepte
Pildīts saldais kartupelis, batātes, ekrānuzņēmums