Vafeles, Photo by Rens D on Unsplash
Ne visas vafeļu mīklu receptes ir labas un garšīgas, bet šī recepte ir lieliska! Vilnis Berlands cep vafeles “pa pirmo”! Un arī dalās ar visiem savā izcilajā vafeļu receptē.
Nepieciešams:
- Olas, 3 gab
- Sviests, 250g
- Cukurs, 230g
- Milti, 300g
- Piens, 350g
- Kartupeļu ciete, 100g
- Vanilīns, 1 tējk.
- Citrons, 1 gab
Pagatavošana:
Ūdens peldē izkausē sviestu. Uzsilda pienu. Olas sakuļ un tām pielej izkausēto sviestu, visu kopā atkal sakuļ. Masu turpina kult un pievieno cukuru, uzsildīto pienu, miltus, vanilīna cukuru un kartupeļu cieti. Pašās beigās pievieno viena citrona sulu un sarīvētu miziņu.
Vafeļu pannu uzkarsē, iesmērē ar sviestu, ielej kausiņu mīklas un vafeles cep zeltaini brūnas.
Zemāk noskaties video, lai uzzinātu, vai vafeles var izcept arī tosterī, ja nav speciālas vafeļu pannas!
Pagatavo arī:
- Karameļu mērce – klasiskā un vegānu
- Mazkaloriju tomātu zupa
- Zaļie smūtiji enerģijai, tievēšanai, veselībai
- Madaras Biedriņas cūkgaļas medaljoni ar āboliem un sidru
Vafeles, Photo by Rens D on Unsplash