Ķirbju sēklu sviests var būt lielisks jaunums Tavā ēdienkartē. To pagatavot ir pavisam vienkārši un viss, kas tam ir nepieciešams, ir vien 2 sastāvdaļas. Bet ieguvums Tavai veselībai būs neatsverams. Ķirbju sēklas satur magniju, cinku, veselīgos taukus un arī proteīnu, daudz dažādus vitamīnus, šķiedrvielas un pat antioksidantus. Turklāt ķirbju sēklu sviests patiešām garšo lieliski!
Nepieciešams:
- Lobītas ķirbju sēklas
- Sāls pēc garšas (var arī nelikt vispār)
Pagatavošana:
Izklāj ķirbju sēklas uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī apmēram 10-15 minūtes 180C temperatūrā vai līdz sēklas sāk brūnēt. Izņem no krāsns un ļauj sēklām atdzist. Pēc tam tās ir vienīgo jāblendē līdz sasniedz zīdainu un gludu, viendabīgu masas tekstūru. Process var aizņemt pat divdesmit minūtes, bet var droši pa vidu ņemt pauzes, lai nepārkarsētu blenderi vai virtuves kombaini. Pēc vēlēšanās pievieno sāli un var pievienot tējkaroti augu eļļas, vislabāk – ķirbju sēklu eļļu, lai sviests būtu maigāks.
Lasi arī:
- Recepte: Ķirbju plācenīši
- Ķirbis skaistumkopšanā: skrubis, sejas maska, matu maska
- Kā pilnībā izlietot ķirbi? Bonusā recepte: pildīts ķirbis
- Ķiploku pasta - viegla un veselīga recepte
- Mājas aknu pastēte: recepte
Ķirbju sviests, ekrānuzņēmums