Paelja ir spāņu nacionālais ēdiens un tā pagatavošanai ir simtiem recepšu.Paelju var gatavot ar jūras veltēm, vistas vai truša gaļu utt. Šoreiz piedāvājam recepti paeljai ar tītara gaļu.
Nepieciešams( aptuveni uz 10 ēdājiem):
2kg Paeljas rīsu
3kg tītara filejas
2 tējkarotes malta kumīna
Olīveļļa
1 galviņa ķiploku
5 čili pipari
Paelja mix garšviela (nopērkama visos lielākajos pārtikas veikalos)
Lociņi
Pētersīļi
Kinza
5 dažādu krāsu paprikas
200 ml sojas mērces
Pagatavošana:
Tradicionāli paelju gatavo speciālā Paeljas pannā uz gāzes degļa. Tas, protams, piedod īpašu garšu, bet nevajag baidīties izmantot arī parasto pannu (vēlams gan pēc iespējas platāku) un plīti, kāda nu tā ir pieejama.
Tītara fileju sagriež mazās strēmelītēs un iemarinē ar smalki sagrieztiem ķiplokiem, sīpoliem, saldi papriku, kumīnu un paeljas garšvielām. Tāpat marinādei pievieno olīveļļu un sojas mērci. Gaļu vēlams marinādē noturēt vismaz 12 stundas.
Panna ielej olīveļļu un apcep tītara gabaliņus līdz tie kļuvuši brūni. Pannā apcep arī sīpolus un ķiplokus. Pievieno rīsus un arī tos maisot viegli apcep. Uzlej vistas buljonu( var aizstāt arī ar ūdeni). Visu vāra uz lēnas uguns. Pēc nepieciešamības pielejot vēl buljonu vai ūdeni. Kad rīsi jau gandrīz mīksti, pievieno strēmelītēs sagrieztu papriku un visu sautē līdz rīsi kļuvuši mīksti. Kad gatavs- pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. Labu apetīti!
Izmēģini arī :