Viltotais zaķis bekonā, ekrānuzņēmums
Viltotais zaķis bekonā var likties kaut kas neiedomājami sarežģīta, tomēr tā nav! Šo gardo gaļas ēdienu var itin viegli pagatavot.
Nepieciešams:
- Malta cūkgaļa, 500g
- Grauzdēta baltmaize, 2 šķēles
- Ola, 1 gab.
- Parmas siers, 80g
- Sīpols, 1 gab.,
- Ķiploks, 2 daiviņas
- Bekona šķēles, 50g + 300g ietīšanai
- Oregano, 1 tējk.,
- Sāls, ½ tējk.,
- Pipari, ½ tējk.
- Žāvētas plūmes, 80g
Pagatavošana:
Maltai gaļai pievieno gabaliņos salauztu grauzdētu baltmaizi, olu, sarīvētu Parmas sieru, sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, 50g sagrieztu bekonu, garšvielas. Visu kārtīgi samaisa.
Formiņas pannā (kantainā kēksa panna) klāj kārtās bekona šķēles, ievieto pusi no maltās gaļas masas, rindiņā klāj žāvētās plūmes un izliek otru pusi gaļas masas. Bekona šķēles aizloka, pārklājot maltās gaļas masu. Liek cepties 190C temperatūrā 1h. Gatavu griež biezās šķēlēs un pasniedz ar svaigiem dārzeņiem.
Lasi arī:
- Rudens sautējuma recepte patiesi krāsainām vakariņām
- Recepte: Kotletes ar siera cepurīti
- Recepte: Cepti vistas šķiņķīši krēmīgā mērcē
Viltotais zaķis bekonā, ekrānuzņēmums