Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Recepte- Zilās mīdijas vīna -tomātu mērcē

Mīdijas. Foto: Ruslan Khmelevsky, Pexels.com

Mīdijas. Foto: Ruslan Khmelevsky, Pexels.com

Siltā vasaras vakarā nekas nevar būt labāks par aromātiskām mīdijām, kurām klāt tiek piedzerts auksts baltvīns un piekosta kraukšķīga bagete.

Nepieciešams:

2kg Zilo mīdiju

Sviests

Bagete

Šarlotes sīpoli

2 buntes pētersīļu

Baltvīns

Sāls

Tomātu mērce

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, liek grauzdēties bageti uz aptuveni 4 minūtēm.

Katlā izkausē sviestu un viegli apcep sīpolus un smalki sakapātus ķiplokus. Visu pasautē 30 sekundes. Pievieno mīdijas, baltvīnu, sasmalcinātus pētersīļus un tomātu mērci. Visu vāra aptuveni piecas minūtes, ik pēc pusotras minūtes kārtīgi, taču uzmanīgi apmaisot. Pasniedz ar visu suliņu, tajā ik pa laikam pamērcējot grauzdēto bageti. Klāt, protams, piedzer atdzesētu baltvīnu.

Izmēģini arī:

Apetelīgie garneļu groziņi

Kā mājās pagatavot izcilu laša tartaru

Ātrā pasta ar lasi


Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...