Siltā vasaras vakarā nekas nevar būt labāks par aromātiskām mīdijām, kurām klāt tiek piedzerts auksts baltvīns un piekosta kraukšķīga bagete.
Nepieciešams:
2kg Zilo mīdiju
Sviests
Bagete
Šarlotes sīpoli
2 buntes pētersīļu
Baltvīns
Sāls
Tomātu mērce
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, liek grauzdēties bageti uz aptuveni 4 minūtēm.
Katlā izkausē sviestu un viegli apcep sīpolus un smalki sakapātus ķiplokus. Visu pasautē 30 sekundes. Pievieno mīdijas, baltvīnu, sasmalcinātus pētersīļus un tomātu mērci. Visu vāra aptuveni piecas minūtes, ik pēc pusotras minūtes kārtīgi, taču uzmanīgi apmaisot. Pasniedz ar visu suliņu, tajā ik pa laikam pamērcējot grauzdēto bageti. Klāt, protams, piedzer atdzesētu baltvīnu.
Izmēģini arī:
Kā mājās pagatavot izcilu laša tartaru