Sautēti kāposti, foto - Pinterest
Sautēti kāposti ir viens no neatņemamajiem standarta svētku mielasta ēdieniem. Lūk, īstenā, latviskā sautēto kāpostu recepte, ko gatavojušas mūs vecmāmiņas.
Nepieciešams:
- Kāpostgalva, aptuveni 1,5 kg
- Cūkas vai zoss tauki, vai eļļa, vai speķis, 100 g
- Baltvīns, 200 ml
- Burkāns, neliels
- Skābi āboli, 2 gb.
- Cukurs
- Pipari
Pagatavošana:
Kāpostgalvu sagriež četrās daļās un smalki saēvelē vai sasmalcina. Burkānu sarīvē. Katlā uzkarsē taukus vai eļļu vai sacep speķīti, pievieno sasmalcinātos kāpostus, burkānus un stundu sautē uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot. Pēc tam pievieno baltvīnu, cukuru un divus, nomizotus un gareniski sagrieztus vai sarīvētus ābolus. Visu sutina vēl aptuveni stundu, pievieno piparus pēc garšas un karsē līdz kāposti brūni un mīksti.
Šos kāpostus var gatavot arī ar cūkgaļu vai ribiņām, arī kūpinātas ribiņas vai desiņas lieliski garšo. Tādā gadījumā gaļu iepriekš apcep un sautē kopā ar kāpostiem.
Citas receptes:
- Recepte: mīkstie un smeķīgie speķa pīrādziņi
- Pagatavo piparkūkas - viegla mīklas recepte!
- Kartupeļu klimpas ar sieru: mūsdienīgā recepte
- Krāsnī cepta maizīte
Sautēti kāposti, foto - Pinterest