Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Vai zināji, ka no ceriņiem var pagatavot ievārījumu? Lūk, recepte!

Ceriņu ievārījums, Pixabay.com

Ceriņu ievārījums, Pixabay.com

Ceriņu ziedēšanas laiks ir sācies. Izmanto izdevību un pārsteidz savus mīļos ar ceriņu ievārījumu, kas pagatavots pēc šīs vieglās receptes. Tam ir ļoti īpatnēja, bet patīkama garša un, kas zina, varbūt esi savā ievārījumā ievārījusi arī kādu laimes lapiņu…

Kas šai receptei būs nepieciešams?

  • 4 glāzes notīrītu ceriņu bez lapām un kātiņiem
  • 3 glāzes karsta ūdens
  • 4 tējkarotes citrona sulas
  • ½ tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1 glāze cukura ar pektīnu

Ceriņu ievārījuma pagatavošanas recepte

Lai pagatavotu ceriņu ievārījumu, rīkojies sekojoši:

  1. Liec salasītos ceriņus traukā, pārlej tos ar karstu ūdeni un atstāj uz vismaz 6 stundām;
  2. Nostāvējušos ziedus kārtīgi izspaidi un masu izkās caur smalku sietu. Šķidrumu pārlej katliņā, pievieno vaniļas ekstraktu, citrona sulu un cukuru ar pektīnu;
  3. Liec vārīties uz lielas uguns. Kad parādās putas, nosmel tās un pavāri šķidrumu vēl 5 minūtes;
  4. Gatavo ievārījumu pildi izkarsētās burciņās un vēlāk novieto to vēsā vietā glabāšanai.

Vari izmēģināt šo recepti vairākkārt, katru reizi izmantojot citas krāsas ceriņus. Ievārījuma krāsa ir atkarīga no tā, kādus ceriņus Tu izmantosi.

Tev patiks arī citas interesantas receptes:




Ceriņu ievārījums, Pixabay.com

Ceriņu ievārījums, Pixabay.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas