Ceriņu ievārījums, Pixabay.com
Ceriņu ziedēšanas laiks ir sācies. Izmanto izdevību un pārsteidz savus mīļos ar ceriņu ievārījumu, kas pagatavots pēc šīs vieglās receptes. Tam ir ļoti īpatnēja, bet patīkama garša un, kas zina, varbūt esi savā ievārījumā ievārījusi arī kādu laimes lapiņu…
Kas šai receptei būs nepieciešams?
- 4 glāzes notīrītu ceriņu bez lapām un kātiņiem
- 3 glāzes karsta ūdens
- 4 tējkarotes citrona sulas
- ½ tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1 glāze cukura ar pektīnu
Ceriņu ievārījuma pagatavošanas recepte
Lai pagatavotu ceriņu ievārījumu, rīkojies sekojoši:
- Liec salasītos ceriņus traukā, pārlej tos ar karstu ūdeni un atstāj uz vismaz 6 stundām;
- Nostāvējušos ziedus kārtīgi izspaidi un masu izkās caur smalku sietu. Šķidrumu pārlej katliņā, pievieno vaniļas ekstraktu, citrona sulu un cukuru ar pektīnu;
- Liec vārīties uz lielas uguns. Kad parādās putas, nosmel tās un pavāri šķidrumu vēl 5 minūtes;
- Gatavo ievārījumu pildi izkarsētās burciņās un vēlāk novieto to vēsā vietā glabāšanai.
Vari izmēģināt šo recepti vairākkārt, katru reizi izmantojot citas krāsas ceriņus. Ievārījuma krāsa ir atkarīga no tā, kādus ceriņus Tu izmantosi.
Tev patiks arī citas interesantas receptes:
- Sezonas aktualitāte: balandu - nātru zupa
- Ātrie, kraukšķīgie gurķīši
- Gaisīgais rabarberu muss
- Pieneņu medus recepte
Ceriņu ievārījums, Pixabay.com
Saturs turpināsies pēc reklāmas