Nātres, Image by klimkin from Pixabay
Nātres ir ļoti veselīgs augs, ko vari iegūt praktiski jebkurā dabas stūrī. Tās satur dažādus vitamīnus, ieskaitot C un B vitamīnus, kā arī vērtīgas miecvielas, aminoskābes un minerālvielas. Pagatavo nātru zupu kaut uz ugunskura!
Nepieciešams:
- Kūpinātas ribiņas vai cita gaļa
- Kartupeļi
- Nātres (jo vairāk, jo labāk, var izmantot arī skābenes)
- Sīpols
- Ķiploks
- Grūbas (iepriekš mērcētas vai vēl labāk – novārītas)
- Olas (cieti vārītas)
- Sāls
- Ūdens
- Var pievienot burkānus, dažādus zaļumus, piemēram, pētersīļus un spinātus, pupiņas vai jebkuras citas sastāvdaļas pēc izvēles.
Pagatavošana:
Ribiņas sadala, liek katlā vārīties. Pa to laiku nomizo un sagriež kubiciņos kartupeļus, sakapā sīpolu, nomizo ķiploku. Kad gaļa no ribiņām sāk atdalīties, ir mīksta, tās atkaulo. Gaļu, kopā ar pārējām sastāvdaļām ievieto katliņā. Pēdējās pievieno nātres un sagrieztas olas. Protams, sāls un pārējās garšvielas pievieno pēc garšas.
Lasi arī:
- Ātrā vistas zupa uz ugunskura
- Soļanka – zupa, ko vārīt ārā, uz ugunskura
- Sulīga šašlika - minerālūdens marināde, kas iemarinē gaļu 1 stundas laikā!
Nātres, Image by klimkin from Pixabay