Šašliks, Photo by samer daboul from Pexels
Šašliku ēd tikai Jāņos? Muļ-ķī-bas! To var ēst jebkurā gadalaikā, jo taču neatkarīgi no tā, vai ir ziema, vasara, rudens vai pavasaris, var iekurt ugunskuru un uz iesma uzspraust šašlika gabaliņus! Galvenais, lai nelīst, bet ja līst – pat zem nojumes šašliks grilā pagatavojams. Tā kā šī ir vissezonas šašlika recepte, piemērota tieši vistas gaļa, jo liellops un cūkgaļa cepas jeb gatavojas krietni ilgāk.
Nepieciešams:
- Vistas gaļa, 1kg (ja gribas sulīgāku šašliku, ieteicams izmantot šķiņķīšus)
- Sīpoli, 300 – 500g
- Citrons 2 – 3gb
- Sāls un pipari pēc garšas (aptuveni 1 – 2 tējk.)
- 1 tējk. sāls
Pagatavošana:
Vistas gaļiņu sagriež vēlama izmēra gabaliņos, tomēr jāatceras, ka ziemas sezonā mazāki izcepsies krietni ātrāk. Nomizo sīpolus un sagriež vai sakapā tos. No citroniem izspiež sulu. Pievieno sāli, piparus, var arī citas garšvielas un kārtīgi samaisa, mīca, pat izspaida gaļu, pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj ievilkties marinādē 30 minūtes vismaz.
Iemarinē savu šašliku, ko uzcept jau šajās brīvdienās! Atceries vienīgi saģērbties atbilstoši gadalaikam un parūpēties par savu drošību! Idejas atpūtas vietām, kur baudīt šašlika smaržu pārgājiena laikā, meklē Facebook grupā Apceļo Vidzemi!
Lasi arī:
- Pirms dodies grilēt, obligāti izlasi šo!
- Pikniks ziemā: idejas ēdiena līdzņemšanai un gatavošanai
- Sulīgas šašlika marinādes
- Līdakas šašliks: viegla recepte īstam zvejas karalim
- Tradicionālā Kaukāza šašlika recepte
Šašliks, Photo by samer daboul from Pexels