Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Vissezonas vistas šašliks – recepte jebkurai sezonai!

Šašliks, Photo by samer daboul from Pexels

Šašliks, Photo by samer daboul from Pexels

Šašliku ēd tikai Jāņos? Muļ-ķī-bas! To var ēst jebkurā gadalaikā, jo taču neatkarīgi no tā, vai ir ziema, vasara, rudens vai pavasaris, var iekurt ugunskuru un uz iesma uzspraust šašlika gabaliņus! Galvenais, lai nelīst, bet ja līst – pat zem nojumes šašliks grilā pagatavojams. Tā kā šī ir vissezonas šašlika recepte, piemērota tieši vistas gaļa, jo liellops un cūkgaļa cepas jeb gatavojas krietni ilgāk.

Nepieciešams:

  • Vistas gaļa, 1kg (ja gribas sulīgāku šašliku, ieteicams izmantot šķiņķīšus)
  • Sīpoli, 300 – 500g
  • Citrons 2 – 3gb
  • Sāls un pipari pēc garšas (aptuveni 1 – 2 tējk.)
  • 1 tējk. sāls

Pagatavošana:

Vistas gaļiņu sagriež vēlama izmēra gabaliņos, tomēr jāatceras, ka ziemas sezonā mazāki izcepsies krietni ātrāk. Nomizo sīpolus un sagriež vai sakapā tos. No citroniem izspiež sulu. Pievieno sāli, piparus, var arī citas garšvielas un kārtīgi samaisa, mīca, pat izspaida gaļu, pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj ievilkties marinādē 30 minūtes vismaz.

Iemarinē savu šašliku, ko uzcept jau šajās brīvdienās! Atceries vienīgi saģērbties atbilstoši gadalaikam un parūpēties par savu drošību! Idejas atpūtas vietām, kur baudīt šašlika smaržu pārgājiena laikā, meklē Facebook grupā Apceļo Vidzemi!

Lasi arī:

Šašliks, Photo by samer daboul from Pexels

Šašliks, Photo by samer daboul from Pexels

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas