Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Zivju un jūras velšu ēdienu receptes

Cepts lasis, Photo by Dana Tentis from Pexels

Cepts lasis, Photo by Dana Tentis from Pexels

Vai atceries Mārtiņa Rītiņa jokus par to, ka tad, kad mājās nekā nav, jāatver ledusskapi un jāizņem no tā lasis? Tieši tādos gadījumos, ja Tev mājās ir lasis vai cita zivs, bet nezini, kādu ēdienu no tā pagatavot, ieskaties recepšu idejās!

Ātru, bet sātīgu un veselīgu ēdienu no laša vai foreles var pagatavot vien 10 minūtēs! Cepts lasis vai forele lieliski garšo kopā ar svaigiem salātiem un baltvīnu. Arī mīdiju pagatavošana aizņem vien nieka 10 minūtes. Kā pagatavot šīs maltītes noteikti ir vērts atcerēties gadījumos, ja pēkšņi piesakās neparedzēti viesi. Vēl viens “ašais” jūras velšu ēdiens, kas neatstās vienaldzīgus – sviestā ceptas garneles! Jau izklausās lieliski, vai ne? Un garšo arī!

Ja garšo gan zivs, gan dārzeņi, un vēlies sātīgu vakariņu ēdienu, kas iekļautu šos produktus, pagatavo krāsnī ceptu lasi ar dārzeņiem vai zivs fileju ar kuskusu un dārzeņiem. Lasi var aizstāt arī ar foreli. Ja nav zivs, bet ir jūras veltes, cel galdā plovu!

Ja nezini, kā bērnus veicināt ēst zivi, izcep zivju pirkstiņus! Pašu gatavoti zivju pirkstiņi garšo daudz labāk par veikalos nopērkamo saldēto produkciju!

Kad piknika laikā pie ezera vai upes noķerta svaiga zivs, labākais veids, kā to pagatavot ir uzreiz! To vari vienkārši notīrīt, iesālīt, pildīt ar zaļumiem un tomātiem, ietīt folijā un cept. Bet vari arī pārnest mājās, iemarinēt un taisīt pikniku nākamā dienā! Paša noķertas līdakas šašliks ir tiešām nepārspējams.

Meksikāņu ēdienu cienītāji un tie, kuriem jau apnikušas standarta ēdienu idejas, noteikti novērtēs zivs tako! Šos vari ietīt folijā un ņemt līdzi arī pārgājienos.

Vai vari iedomāties tradicionālu svētku galdu bez siļķes kažokā? Tiešām vari? Pasaki to savai vecmāmiņai! Agrāk neviens svētku galds neskaitījās pienācīgi klāts bez šī ēdiena. Tomēr, ja Tu esi no tiem, kuriem siļķe kažokā jau vairs neuzrunā, liec galdā pašu gatavotus suši! Tie var būt gan svētku cienasta daļa, gan vienkārši lieliska uzkoda pie TV ekrāna.

Lašmaizītes vai foreļmaizītes ir vienkāršs, bet ļoti iecienīts veids, kā ēst marinētu vai sālītu lasi un foreli. Dekoratīvāk šī uzkoda noteikti izskatās, ja pagatavota kā kanapē maizītes vai zivs pildīta groziņos ar, piemēram, Filadelfijas siera pildījumu.

Lai arī:

Cepts lasis, Photo by Dana Tentis from Pexels

Cepts lasis, Photo by Dana Tentis from Pexels

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas