Rabarberu plātsmaize. Foto: foto - Phillip Glickman, Unsplash
Rabarberu sezona rit pilnā sparā un plātsmaizes ir viena no gardākajām
lietām, kur izmantot rabarberus. Ne tik pieredzējušām saimniecēm plātsmaize var
šķist visai sarežģīts ēdiens, tāpēc par godu šī dāmām piedāvājam ļoti vienkāršoto
ēdiena versiju, izmantojot gatavo kūku maisījumu.
Pagatavošana:
Mīklu pagatavojam tieši tā, kā uz etiķetes norādījis ražotājs. Mīklu ielej veidnē, kurā iepriekš ieklāts cepampapīrs. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180grādiem. Sagriež rabarberus un pārber pāri mīklai. Liek cepties un cep aptuveni 20 minūtes. Izņem kūku no krāsns un pārlej ar mērci, kura sastāv no sakultām olām, skābā krējuma un cukura. Liek atpakaļ cepties un cep līdz brīdim, kamēr virskārta kļuvusi brūna. Un baudām rezultātu! Lai labi garšo!
Izmēģini arī :
Uzzini: Kādu ietekmi uz veselību atstāj rabarberi, 10 mazzināmi faktiRabarberu plātsmaize. Foto: foto - Phillip Glickman, Unsplash