Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Interesanta recepte: kraukšķīgo rīsu salāti ar pikantu mērci

Foto: ekrānšāviņi no kalejunkie/ Instagram

Foto: ekrānšāviņi no kalejunkie/ Instagram

Šie kraukšķīgie salāti ir lielisks veids, kā apvienot svaigus dārzeņus un bagātīgu garšu. Ideāli piemēroti kā vieglas vakariņas vai pusdienas, šis ēdiens apvieno kraukšķīgos rīsus, sulīgu lasi, svaigus gurķus, edamame pupiņas un avokado. Medus un ingvera mērce piešķir salātiem patīkamu saldumu un pikantumu vienlaikus, padarot šo ēdienu ne tikai garšīgu, bet arī veselīgu.

Reklāma

Nepieciešams:

Kraukšķīgiem rīsiem:

  • 2 tases pagatavotu rīsu, atdzesētu;
  • 2 tējkarotes sojas mērces;
  • 2 ēdamkarotes čili pārslas;
  • 1 ēdamkarote sezama eļļas
Lasim:
  • 227 g laša
  • šķipsniņa ķiploku pulvera, sāls un pipari
Salātiem:
  • 1 garais gurķis;
  • 1 tase edamame pupiņu, notīrītas
  • zaļie lociņi, smalki sagriezti
  • 1 avokado, sagriezts kubiņos
Mērcei:
  • 1/4 tase olīveļļas;
  • 1/4 tase grauzdētas sezama eļļas;
  • 3 ēdamkarotes sojas mērces;
  • 3 ēdamkarotes rīsu etiķa;
  • 2 ēdamkarotes medus;
  • 1 1/2 tējkarotes ingvera;
  • 1/2 tējkarotes košera sāls.
Pagatavošana:

Vispirms sagatavo kraukšķīgos rīsus. Uzkarsē krāsni līdz 200°C. Pārklāj cepešpannu ar cepamo papīru. Pievieno pagatavotos un atdzesētos rīsus uz pannas. Pievieno sojas mērci, čili pārslas un sezama eļļu, labi samaisa. Cep 30–35 minūtes, ik pa laikam apmaisot (skaties, lai nepiedeg).

Kamēr rīsi ir krāsnī, lasi apber ar garšvielām un novieto uz citas cepešpannas. Ievieto zivi krāsnī (kopā ar rīsiem) un cep 13–14 minūtes vai līdz vēlamajam gatavības līmenim. Izņem rīsus no krāsns un atliec malā. Izņem laša pannu no krāsns, saplucini lasi mazākos gabaliņos un atliec malā.

Pēc tam sagatavo visas salātu sastāvdaļas: sagriez visu un pievieno lielā bļodā. Pievieno saplucināto lasi un kraukšķīgos rīsus. Visbeidzot, sagatavo mērci. Visas mērces sastāvdaļas sajauc kopā, izveidojot viendabīgu masu. Nobaudi un pielāgo garšas pēc vajadzības. Pārlej mērci salātiem. Samaisi un baudi!


Izmēģini arī:

Laiks iemarinēt vistu! Trīs vienkāršas receptes gardai marinādei

Sulīgs cūkgaļas šašliks divu stundu laikā – Ērika Ozollapas recepte

Foto: ekrānšāviņi no kalejunkie/ Instagram

Foto: ekrānšāviņi no kalejunkie/ Instagram

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие новости

Saturs turpināsies pēc reklāmas