
Foto: ekrānšāviņi no kalejunkie/ Instagram
Šie kraukšķīgie salāti ir lielisks veids, kā apvienot svaigus dārzeņus un bagātīgu garšu. Ideāli piemēroti kā vieglas vakariņas vai pusdienas, šis ēdiens apvieno kraukšķīgos rīsus, sulīgu lasi, svaigus gurķus, edamame pupiņas un avokado. Medus un ingvera mērce piešķir salātiem patīkamu saldumu un pikantumu vienlaikus, padarot šo ēdienu ne tikai garšīgu, bet arī veselīgu.
Nepieciešams:
Kraukšķīgiem rīsiem:
- 2 tases pagatavotu rīsu, atdzesētu;
- 2 tējkarotes sojas mērces;
- 2 ēdamkarotes čili pārslas;
- 1 ēdamkarote sezama eļļas
- 227 g laša
- šķipsniņa ķiploku pulvera, sāls un pipari
- 1 garais gurķis;
- 1 tase edamame pupiņu, notīrītas
- zaļie lociņi, smalki sagriezti
- 1 avokado, sagriezts kubiņos
- 1/4 tase olīveļļas;
- 1/4 tase grauzdētas sezama eļļas;
- 3 ēdamkarotes sojas mērces;
- 3 ēdamkarotes rīsu etiķa;
- 2 ēdamkarotes medus;
- 1 1/2 tējkarotes ingvera;
- 1/2 tējkarotes košera sāls.
Vispirms sagatavo kraukšķīgos rīsus. Uzkarsē krāsni līdz 200°C. Pārklāj cepešpannu ar cepamo papīru. Pievieno pagatavotos un atdzesētos rīsus uz pannas. Pievieno sojas mērci, čili pārslas un sezama eļļu, labi samaisa. Cep 30–35 minūtes, ik pa laikam apmaisot (skaties, lai nepiedeg).
Kamēr rīsi ir krāsnī, lasi apber ar garšvielām un novieto uz citas cepešpannas. Ievieto zivi krāsnī (kopā ar rīsiem) un cep 13–14 minūtes vai līdz vēlamajam gatavības līmenim. Izņem rīsus no krāsns un atliec malā. Izņem laša pannu no krāsns, saplucini lasi mazākos gabaliņos un atliec malā.
Pēc tam sagatavo visas salātu sastāvdaļas: sagriez visu un pievieno lielā bļodā. Pievieno saplucināto lasi un kraukšķīgos rīsus. Visbeidzot, sagatavo mērci. Visas mērces sastāvdaļas sajauc kopā, izveidojot viendabīgu masu. Nobaudi un pielāgo garšas pēc vajadzības. Pārlej mērci salātiem. Samaisi un baudi!
Izmēģini arī:
Laiks iemarinēt vistu! Trīs vienkāršas receptes gardai marinādei
Sulīgs cūkgaļas šašliks divu stundu laikā – Ērika Ozollapas recepte

Foto: ekrānšāviņi no kalejunkie/ Instagram