Rudens ir jaunu zināšanu, eksperimentu un pieredzes laiks. To zina arī raidījuma “Ralfs gatavo” vadītāji Ralfs un Martins Baltskari. Raidījuma jaunā sezona sākās 6. oktobrī, bet puiši jau tagad iesildīšanās nolūkos viesojas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska un cep īstenu kārumnieku sapni – brauniju.
Nepieciešams:
- 170 g tumšās šokolādes;
- 100 g piena šokolādes;
- 110 g sviesta82%;
- 170 g cukurat;
- 90 g kviešu miltu;
- 3 kūtī dētas olas;
- 200 g saldā krējuma 35%;
- šķipsna sāls.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Sagatavo mazus trauciņus (apmēram 100–150 ml), tos ieeļļo ar sviestu vai ieklāj cepamo papīru.
Mazā katliņā uz lēnas uguns izkausē tumšo un piena šokolādi kopā ar sviestu. Maisi, līdz masa ir viendabīga un gluda. Pēc tam ļauj pāris minūtes atdzist.
Lielā bļodā ieber cukuru. Pievieno atdzesēto šokolādes un sviesta maisījumu un rūpīgi samaisi. Masai pievieno olas un maisi, līdz masa ir viendabīga. Pieber miltus un šķipsnu sāls, pielej saldo krējumu un atkal samaisi viendabīgā masā.
Sadali mīklu iepriekš sagatavotajos trauciņos. Neliec gluži pilnu trauciņu, jo braunijs cepšanas laikā pacelsies. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 15–20 minūtes, līdz brauniji ir nedaudz pacēlušies. Pasniedz karstus vai istabas temperatūrā, vari papildināt ar saldējumu vai putukrējumu.
Foto: RIMI/Publicitātes foto