
AS “Ķekava Foods”. Publicitātes foto
Kad dārzeņi ar vienkāršu vista gaļas mērcīti apnikuši, izmēģini pagatavot šīs bumbiņas. Rezultāts būs gards un sātīgs.
Nepieciešams:
- "Ķekava Viegli Gardi gatavot" siera mērce (230 ml);
- Vistas fileja vai maltā vistas gaļa (185 g);
- Paprika (50 g);
- Ķiploku daiviņas (1–2 gab.);
- Cukīnī (120 g);
- Rīvmaize (4 ēdamkarotes);
- Sāls un pipari (pēc garšas);
- Ķiršu tomāti (8 gab.);
- Svaigs baziliks (dekorēšanai)
Pagatavošana:
Iztīriet papriku no sēklām un sagrieziet mazos kubiņos.
Ar virtuves kombainu sasmalciniet svaigu vistas fileju, papriku un ķiplokus līdz viendabīgai masai. Variet izmantot arī malto vistas gaļu – masā iejauciet visas sastāvdaļas.
Sarīvējiet cukīnī ar rupju rīvi un izspiediet lieko ūdeni. Dzirnaviņās sasmalciniet svaigus melnos piparus un sāli, pievienojiet rīvmaizei. No gaļas, dārzeņu, un rīvmaizes masas izveidojiet 6–7 bumbiņas.
Ieeļļojiet cepšanas trauku. Lieciet gaļas bumbiņas cepšanas traukā, pievienojiet ķiršu tomātus un pārlejiet ar siera mērci. Pievienojiet piparus un dažas svaigas bazilika lapiņas.
Cepiet 200 grādos 20–25 minūtes. Pasniedziet ar makaroniem, dārzeņiem, rīsiem vai vienkārši salātiem.
Izmēģini arī:

AS “Ķekava Foods”. Publicitātes foto