Foto: freepik
Šobrīd, kad aizvien vairāk apkārt plosās dažādi vīrusi, ir svarīgi stiprināt imunitāti un kāpēc gan to nedarīt garšīgā veidā. Pagatavo sildošu un veselīgu ķiploka zupu, kas būs arī ļoti garšīga!
Ķiploka veselīgās īpašības:
- Imūnsistēmas stiprināšana: Ķiploki satur īpašas vielas, kas var stiprināt imūnsistēmu un palīdzēt organismam aizsargāties pret infekcijām.
- Antioksidanti: Ķiploki satur antioksidantus, kas palīdz aizsargāt šūnas no bojājumiem, samazinot iekaisumu un palēninot novecošanu.
- Asinsvadu veselība: Ķiploki var palīdzēt regulēt asinsspiedienu un samazināt holesterīna līmeni, tādējādi veicinot labu asinsvadu veselību.
- Ārstnieciskās īpašības: Ķiplokiem tradicionāli ir piedēvētas ārstnieciskās īpašības, piemēram, pretiekaisuma un pretmikrobu iedarbība.
Ķiploku zupa
Sastāvdaļas:
- 1 liels sīpols, sagriezts smalki
- 1 ķiploks (apmēram 10-12 daiviņas), sagriezts plānās šķēlītēs
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 4 kartupeļi, sagriezti kubiņos
- 4 gāzes dārzeņu buljona
- Sāls un pipari pēc garšas
- Svaigi sagriezti pētersīļi
Gatavošana:
Uzkarsē olīveļļu lielā katlā uz vidējas uguns. Pievieno sīpolus un ķiplokus, un sautē, līdz tie ir mīksti un viegli zeltaini.
Pievieno kartupeļus un dārzeņu buljonu. Pēc tam nogriez karstumu plītij līdz minimumam, vāri zupu līdz kartupeļi ir mīksti (apmēram 15-20 minūtes).
Sablenderē zupu līdz viendabīgai konsistencei. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Pasniedz zupu karstu, pārkaistītu ar svaigiem pētersīļiem.
Foto: freepik