Braunijs. Foto: ekrānšāviņš no 1188play
Brīvdienām piestāv saldumi. Piekritīsi? Ar šādu desertu noteikti spēsi pārsteigt par rūdītāko saldumu noliedzēju – šokolādes rūgtums savienojumā ar saldējumu vienaldzīgu neatstās.
Nepieciešams:
- 120g sviesta;
- 40g kakao pulveris,
- 200g cukura;
- Šķipsniņa sāls;
- 3 vidējas olas;
- 50g miltu;
- Šokolādes mērce
Pagatavošana:
Izkausē sviestu katliņā un iesijā kakao pulveri, pievieno cukuru un šķipsniņu sāls, kārtīgi samaisa.
Nedaudz atdzesētai masai pievieno olas, un izmantojot mikseri puto līdz izveidojas viendabīga krēmveida masa.
Masai pievieno izsijātus miltus un turpina putot ar mikseri.
Mīklu lej 30x20 cm cepampannā, kas izklāta ar cepampapīru.
Braunija gatavību pārbauda ar kociņu, tam pie kociņa jālīp, bet nedrīkst būt šķidrs.
Cep 20 minūtes jau iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā. Ja pārbaudot vidū vēl nedaudz mīksts, tas nekas, tā jābūt.
Siltu brauniju sagriež gabaliņos un pasniedz ar saldējumu, šokolādes mērci un ogām.
Pagatavo arī:
Braunijs. Foto: ekrānšāviņš no 1188play