Ja tuvojas kādi svētki, tad galdā noteikti jāliek arī kas latvisks. Šajā reizē piedāvājam jums aktiera Kaspara Zāles interpretāciju par zivju uzkodu. Arī nosaukums tai tīrī latvisks – "Jūriņ' prasa baltu tīklu". Ķeramies pie darba!
Nepieciešams:
1kg laša fileja;
0,5kg kūpinātas reņģes;
Trīs cepti nēģi želejā;
Ķidātas ķilavas eļļā;
Jūras kāposti;
Jūras zāles;
Viens sarkanais sīpols;
Sīpolmaize;
Citronu olīveļļa;
Balzamiko mērce ar trifelēm;
Čia sēklas;
Godži ogas;
Paipalu olas;
Konservēti kaperi;
Sāls;
Pipari
Pagatavošana:
Sagriež lasi smalkos kubiciņos. Smalki sakapā sīpolu, pievieno lasim. Tad pievieno vienu burciņu ar kaperiem, nedaudz citronolīveļļu, sāli un piparus. Visu samaisa.
Sagriezt sīpolmaizi kanapē izmēros.
Uz šķīvja izkārto tartaru, tam virsū jēlu paipalu olu un uzkaisa čia sēklas.
Uz kanapē mazītes ar irbuli piestiprina gabaliņu nēģi un ķilavu.
Tad uz šķīvja uzliek veselu reņģi, jūras kāpostus un jūras zāli. Visu pārkaisa ar godži ogām un uzliek balzamiko trifeļmērces štrihu.
Vai esi gatavs svinēt svētkus ar slavenībām kā ar savējiem? Piesakies šovam "Vakariņš ar savējiem" ej.uz/vakariņš_pieteikums
Nav nozīmes, cik liels ir Tavs mājoklis, galvenais, ka esi atvērts piedzīvojumiem! Un par vakariņu budžetu Tev nebūs jāuztraucas!
Piesakies jau šodien!