Ziemassvētku galdam piestāv viegli reibinoši, gardi kokteiļi un sildoši, krēmīgi deserti, tāpēc veikalu tīkls "AlkOutlet" piedāvā divas receptes, ko izmēģināt šajos Ziemassvētkos, ja tos plānojat pavadīt pieaugušu svinētāju lokā!
Granātābolu dzēriens ar tekilu, alu un ziemas garšvielām
Sastāvdaļas (1 dzērienam):
- 80 ml granātābolu sulas
- 60 ml apelsīnu sulas
- 60 ml tekilas
- 1 tējk. medus
- šķipsniņa kanēļa
- ingvera alus vai alus ar citrusaugļu aromātu
- ledus
Rotāšanai:
- 2 ēdamk. cukura
- 1/2 tējk. kanēļa
- šķipsniņa kajēnas piparu
- granātābola sēklas
- rozmarīna zariņš
- kanēļa standziņa
Pagatavošana
Izrotā glāžu maliņas - samitrini glāzes malu ar ūdeni vai sulu, iemērc to cukura, kanēļa un piparu maisījumā. Glāzi piepildi ar ledu. Šeikerī vai citā traukā kārtīgi sajauc granātābolu un apelsīnu sulu ar tekilu un medu, kanēli un rozmarīna zariņu. Iegūto maisījumu lej glāzē ar ledu, atlikušo glāzes tiplumu papildini ar alu, rotā ar granātābola sēklām, kanēļa standziņu un rozmarīna zariņu!
Ziemassvētku deserts "Melnais mežs"
Sastāvdaļas:
- 300 g šokolādes biskvīta (vai mīkstu šokolādes cepumu)
- 300 g saldētu ķiršu
- 50 g cukura
- 100 ml portvīna, marsalas vai cita stiprināta vīna
- 2 tējk. kartupeļu vai kukurūzas cietes
Krēmam:
- 500 g rikotas siera
- 200 g grieķu jogurta
- 2 ēdamk. medus
- paciņa vaniļas cukura
- 2 ēdamk. portvīna, marsalas vai cita stiprināta vīna
- rīvēta miziņa no 1 mandarīna
- 50 g sakapātas vai sarīvētas melnās šokolādes
Pagatavošana
Pagatavo ķiršu mērci - uzvāri ķiršus kopā ar cukuru, pielej klāt vīnu un nedaudz pavāri. Sajauc cieti ar 2 ēdamk. auksta ūdens un pievieno ķiršu masai. Maisot karsē 10-15 sekundes, tad noņem no uguns un atdzesē.
Pagatavo krēmu - saputo rikotas sieru ar medu un vaniļas cukuru. Pievieno jogurtu, mandarīna miziņas un vīnu, samaisi.
Kārto desertu trauciņos: vispirms liec ķiršu mērci, tai virsū - biskvītu vai cepumus un visam pāri pārklāj krēma kārtu. Atstāj desertu ledusskapī uz 4-5 stundām (vai nakti). Pirms pasniegšanas rotā ar šokolādi.
Recepšu autore: Jevgēnija Jansone
Lasi vēl:
Granātābolu dzēriens ar tekilu, alu un ziemas garšvielām. Foto: Viktorija Kožemjakina