Kulinārijas bloga un grāmatas “Našķoties” autore Zane Grēviņa jau sen gribējusi pamēģināt izslaukt kazu. Domāts, darīts! Ciemojoties pie runātīgajiem zemnieku saimniecības “Līvi” saimniekiem, viņa izdarīs ne tikai to, bet iepazīsies ar kazu audzēšanas aizkulisēm un izpētīs, kā no kazas piena tiek ražots siers un citi gardumi. Atgriežoties savā virtuvē Zane krāsaino papriku pildīs ar tomātiem, kaperiem un, protams, kazas sieru. Iedvesmojies jaunām kulinārijas virsotnēm un dzīvo garšīgi kopā ar ēdienu blogeri Zani Grēviņu un raidījumu “Našķoties” - ceturtdienās lietotnē “Shortcut”, bet sestdienā plkst. 9:35 televīzijā sievietēm “STV Pirmā!”
Sastāvdaļas (8 laiviņām)
- 4 paprikas
- 300 g tomātu
- 50 g konservētu zaļo olīvu
- 20 g konservētu kaperu
- 1 tējkarote kaltēta timiāna
- 1 tējkarote kumina
- 1 tējkarote maltu koriandra sēklu
- 1/4 tējkarotes čili pārslu
- 1/2 tējkarotes sāls
- 150 g “Līvi” mīkstā kazas piena siera (šoreiz izmantoju baraviku)
Pagatavošana
1. Pagatavo garšvielu maisījumu. Piestā ber timiānu, kuminu, čili pārslas, koriandru un sāli, un visu saspiež pulverī.
2. Bļodiņā sajauc nelielos gabaliņos sagrieztus tomātus, sasmalcinātas olīvas un kaperus, pievieno pusotru tējkaroti pagatavotā garšvielu maisījuma.
3. Paprikas nomazgā, pārgriež gareniski uz pusēm, izņem sēklas un novieto uz cepamās plātnes.
4. Papriku laiviņās sadrupina nedaudz mīkstā kazas siera, tad visas laiviņas piepilda ar pagatavoto tomātu pildījumu, augšpusi bagātīgi pārber ar atlikušo kazas sieru.
5. Paprikas pusītes liek līdz 220 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 15–17 minūtes. Pasniedz siltas.
Pildīta paprika, Našķoties Zane recepte, "STV Pirmā!"