Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Vakariņu salātu bļoda ar turku zirņu plācenīšiem - recepte

Kulinārijas bloga un grāmatas “Našķoties” autore Zane Grēviņa dodas uz “Vaidava Ceramics”, lai izpētītu, kā top viņas mīļākās bļodiņas. Garšu meistare ir pārsteigta par mīlestību un rūpību, kas valda gleznainā ezera krastā un prieks tikai pieņemsies spēkā, kad viņai tiks dota iespēja piesēsties pie ripas. Atgriezusies mājās, ar platu smaidu oriģināldarbiem azotē - Zane gatavos krāsainus salātus ar turku zirņu plācenīšiem. Iedvesmojies jaunām kulinārijas virsotnēm un dzīvo garšīgi kopā ar ēdienu blogeri Zani Grēviņu un raidījuma “Našķoties” - ceturtdienās lietotnē “Shortcut”, bet sestdienās, plkst. 9:35 televīzijā sievietēm “STV Pirmā!”

Sastāvdaļas (3 porcijām)

Plācenīšiem:

  • 200 g pagatavotu turku jeb auna zirņu
  • 1 neliela izmēra sīpols
  • 1 ola
  • 1/3 neliela cukīni
  • 1/2 burkāna
  • 60 g kviešu miltu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/4 tējkarotes kūpinātās paprikas pulvera
  • + eļļa cepšanai

Mērcei:

  • 150 g tahini pastas
  • sula no 1 citrona
  • 120 ml ūdens
  • 30 g medus
  • 30 g zemesriekstu sviesta
  • 1/4 tējkarotes sāls

Salātiem:

  • svaigi spināti
  • sarkanais kāposts
  • avokado
  • gurķis
  • ķiršu tomātiņi
  • redīsi
  • grauzdēti zemesrieksti

Pagatavošana

1. Sāk ar plācenīšu pagatavošanu. Lielā bļodā ber turku zirņus un ar dakšiņu saspiež, pievieno smalki sakapātu sīpolu un ķiploka daiviņu, sarīvētu burkānu un cukīni.

2. Visām sastāvdaļām pievieno miltus, sāli un kūpinātās paprikas pulveri, tad iemaisa olu.

3. Uz pannas sakarsētā eļļā liek nelielas mīklas piciņas, un gatavo no abām pusēm brūnus plācenīšus.

4. Pagatavo mērci. Virtuves kombainā sajauc tahini pastu, citronu sulu, medu, zemesriekstu sviestu, sāli un ūdeni.

5. Bļodā liek spinātus, sakapātu sarkano kāpostu, avokado šķēlītes, gurķa gabaliņus, ķiršu tomātiņu pusītes un redīsu šķēlītes, augšpusē sakārto siltos plācenīšus, visu pārlej ar mērci.

Izmēģini arī citas gardas receptes:


Vakariņu salātu bļoda ar turku zirņu plācenīšiem - recepte, Našķoties Zane, STV Pirmā!

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas