Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Deserts: Buberts

Šis deserts aizvedīs bērnībā, kad, sēžot skolas solā, domāji vien par to, lai ātrāk pienāktu nedēļas nogale un sestdienas vakarā galdā tiktu celts mammas gatavotais buberts. Saldais, kas pats kusa mutē. Un, ja vēl klāt bija labi skābs ķīselis, tad vispār laime bija pilnīga.

Bubertam nepieciešams:

Piens 0.5 litri

Olas 3gb

Manna 5 ēdamkarotes

Cukurs 5 ēdamkarotes

Vanilīna cukurs 1 ēdamkarotes

Dzērveņu ķīselim:

Ūdens 0.6 litri

Dzērvenes 150g

Cukurs 150g

Kartupeļu ciete 1-1.5 ēdamkarotes

Pagatavošana:

Olu baltumus saputo stingrās putās. Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar 1 ēd.k. cukura.

Katliņu izskalo ar ūdeni, ielej pienu un, nesagaidot vārīšanos, pieber mannā, tad, nepārtraukti maisot, vāra kādas 5 minūtes.

Pieliek atlikušo cukuru un kārtīgi samaisa. Pievieno olas dzeltenumus un maisot uzvāra līdz pirmajam burbulim. Tad maigi iecilā olu baltumus un nedaudz pakarsē. Liek atdzesēties.

Dzērvenes ber vārošā ūdenī, vāra, līdz sāk pārsprāgt. Izberž caur sietu. Ogas var izmantot kā svaigas, tā arī saldētas. Pievieno cukuru un maisot pieber klāt pārējā ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti. Pavāra kādu pusminūti un liek atdzesēties, ik pa laikam apmaisot. Bubertu pasniedz kopā ar ķīseli.

Vai esi gatavs svinēt svētkus ar slavenībām kā ar savējiem? Piesakies šovam "Vakariņš ar savējiem" ej.uz/vakariņš_pieteikums

Nav nozīmes, cik liels ir Tavs mājoklis, galvenais, ka esi atvērts piedzīvojumiem! Un par vakariņu budžetu Tev nebūs jāuztraucas!

Piesakies jau šodien!


Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas