Publicitātes foto
Paplašinoties Latvijā pieejamo produktu klāstam, pokijs ir atrodams ne tikai dažādu sabiedrisko ēdināšanas iestāžu ēdienkartēs, bet arī viegli pagatavojams mājās, atklāj Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa. Pokijs pie mums salīdzinoši nesen kļuvis par iecienītu ēdienu, lai arī vēsturiskā pokija bļodu izcelsme tālajās Havaju salās meklējama pirms gandrīz pusgadsimta.
Recepte Pad Thai pokija (Poke Bowl) pagatavošanai tikai 20 minūtēs! Pasniedz ar dārzeņiem, pārlej ar pikantu mērci, sasmalcinātiem zemesriekstiem un svaigu koriandru.
Nepieciešams (4 porcijām):
- 400 g vistas fileja;
- 1 ēd.k. rapšu eļļa;
- 1 paciņa Santa Maria Āzijas vok mērce Phad Thai;
- 1 iepakojums Santa Maria Rīsu nūdeles;
- 1 ēd.k. rapšu eļļa;
- 300 g sasmalcināti baltie kāposti;
- 1 gab. ola;
- 300 g sasmalcināti baltie kāposti;
- 1 gab. sasmalcināts burkāns;
- 2 gab. sīpolloki;
- 1 gab. laima sula;
- 6 gab. redīsi plānās šķēlītēs;
- Koriandrs;
- 100 ml zemesrieksti;
- Santa Maria Āzijas saldā čili mērce
Apcep vistu eļļā lielā pannā, līdz tā kļūst zeltaina. Pievieno Āzijas vok mērci Pad Thai.
Pievieno kāpostus (bet ne visus, atlicina daļu salātiem) un ātri apcep. Pievieno olu un labi samaisa.
Pagatavo rīsu nūdeles, kā norādīts uz iepakojuma, bet uz pusi samazinot gatavošanas laiku. Nekavējoties noskalo tās aukstā ūdenī.
Pannā pievieno rīsu nūdeles, visu viegli samaisa un noliek malā.
Salātos sajauc baltos kāpostus, burkānu, sīpollokus un nedaudz laima sulas.
Sastāvdaļas kārto bļodā, dekorē ar zemesriekstiem un koriandru. Pārlej ar Āzijas saldo čili mērci.
Lai labi garšo!
Izmēģini arī šīs receptes:
Publicitātes foto