Lai izveidotu formīgu kartupeļu sacepumu, kas ne tikai izskatās lieliski, bet arī piedāvā pilnvērtīgu un izsmalcinātu garšu, ir svarīgi rūpīgi apvienot sastāvdaļas un izvēlēties pareizas metodes. Svarīgākais ir nodrošināt, ka visas sastāvdaļas labi saplūst, radot vienotu, krēmīgu tekstūru, kas bagātina katru kumosu.
1. Kartupeļi.
Kartupeļus nepieciešams sagriezt vai sarīvēt vienāda biezuma šķēlītēs. Kad tie ir sagriezti vienāda biezuma šķēlītēs vai sarīvēti, tie sautējas vienmērīgi, kas nozīmē, ka tie uzsūks garšas vienādi un saglabās vēlamo tekstūru. Ja šķēlītes būtu nevienāda biezuma, smalkākie gabali varētu pārvārīties un izžūt, kamēr biezākie varētu būt vēl cieti.
2. Puravs
Ja jūs kādreiz vārāt, cepat vai sautējat kartupeļus, ir jāliek klāt nevis sīpols, bet gan puravs. Tas piešķirs sautējumam maigu, saldu un nedaudz piparotu garšu, kas ir maigāka nekā sīpolam. Salīdzinot ar sīpoliem, puravam nav tik asa un spēcīga garša, un tā labāk harmonizē ar citām sastāvdaļām, piedāvājot vieglu un patīkamu aromātu.
3. Siers
Sieru nekad nevajag žēlot! Kad tas kūst, tas piešķir sautējumam mīkstu, krēmīgu un bagātīgu tekstūru. Tas palīdz saistīt visas sastāvdaļas, veidojot vienmērīgāku, viendabīgāku ēdienu. Ja sieru pievieno sacepumam, tas var veidot virskārtiņu. Sieru sajauc kopā ar saldo krējumu un olu – tā iegūsi krēmīgu mērci viscaur sacepumam.
Kā pagatavot debešķīgi gardu kartupeļu sacepumu, skaties video!
Izmēģini arī:
Dr. Sirmā priekšlikumi perfekti izceptam ķirbim

Foto: ekrānuzņēmums no 1188play