
Foto: ekrānšāviņš no Recipes by Lisa/ Facebook
Izbaudi siltā kanēļa ruļļa un medus pīrāga garšas apvienojumu, kas sajaukts ar krēmīgu siera kūku! Šis deserts ir ar kanēļa cukura slāņiem, gludu krēmīgo sieru pildījumu un kraukšķīgu krekeru pamatni. Ideāli piemērots mājīgām vakariņām!
Nepieciešams:
Pamatnei:
- 1 ½ glāzes krekeru drupatas;
- 1/3 glāze izkausēta sviesta;
- 2 ēdamkarotes cukura
Siera kūkas pildījumam:
- 680 g krēmsiera;
- 1 glāze baltā cukura;
- 3 lielas olas;
- 1 glāze skābā krējuma;
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Kanēļa masa:
- ½ glāze brūnā cukura;
- 1 ēdamkarote malta kanēļa;
- ¼ glāze izkausēta sviesta
Glazūrai:
- 1 glāze pūdercukura;
- 2-3 ēdamkarotes piena;
- ½ tējkarote vaniļas ekstrakta
Pagatavošana:
1. Sagatavojiet pamatni
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 165°C. Bļodā sajauciet krekeru drupatas, cukuru un izkausēto sviestu. Maisījumu sajauciet un uzberiet uz ieeļļotas 23 cm lielas kūkas formas. Kārtīgi piespiediet masu.
Cepiet 10 minūtes, pēc tam atstājiet atdzesēties.
2. Pagatavojiet siera kūkas pildījumu:
Lielā bļodā samaisiet krēmsieru un balto cukuru līdz viendabīgai un krēmīgai masai.
Pievienojiet olas pa vienai, rūpīgi samaisot pēc katras pievienošanas. Pievienojiet skābo krējumu un vaniļas ekstraktu, samaisiet līdz vienmērīgai masai.
3. Izveidojiet kanēļa masu:
Mazā bļodā sajauciet brūno cukuru, kanēli un izkausēto sviestu līdz gludai masai.
4. Salieciet kārtas:
Uz sagatavotās pamatnes uzlejiet pusi no siera kūkas masas, tad virs tās pārlejiet pusi no kanēļa masas un viegli samaisiet ar nazi.
Uzlieciet pārējo siera kūkas masu, virs tās pārlejiet pārējo kanēļa masu un arī viegli samaisiet ar nazi.
5. Cepiet:
Ievietojiet siera kūku cepeškrāsnī un cepiet 50–60 minūtes, līdz vidus ir sacietējis, bet joprojām viegli kustas.
Izslēdziet cepeškrāsni, nedaudz atveriet durtiņas un ļaujiet kūkai atdzist cepeškrāsnī 1 stundu. Pārlieciet to ledusskapī un ļaujiet atdzist vismaz 4 stundas vai arī nakti.
6. Pagatavojiet glazūru:
Sajauciet pūdercukuru, pienu un vaniļas ekstraktu līdz vienmērīgai masai.
Pirms pasniegšanas pārlejiet glazūru uz siera kūkas.
Lai labi garšo!

Foto: ekrānšāviņš no Recipes by Lisa/ Facebook