Marinēti ķiploki. Foto: Ekrānšāviņš no Culinary Hill/Youtube
Rudens jau tuvojas un pagrabs lēnām sāk pildīties ar dažādām dārza veltēm – laiks ķerties arī marinējumiem. Noteikti izmēģini arī marinētos ķiplociņus – recepte ir bezgala vienkārša.
Nepieciešams:
- 1 ē. k. sāls;
- 2.5 glāzes ūdens;
- 2.5 glāzes etiķis;
- aptuveni 1 kg ķiploki;
- 1 tēj. k. čili pārslas;
- buntīte ar dillēm
Pagatavošana:
Katlā lej ūdeni, pievieno etiķi un sāli – vāra aptuveni 10 minūtes.
Burciņās liek nomizotus ķiplokus, pa virsu uzber čili pārslas.
Katras burciņas augšpusē uzliek dilles.
Burciņu saturu pārlej ar savārīto marinādi.
Burciņas aizskrūvē un liek ledusskapī – vēlams vismaz 3 nedēļas.
Izmēģini arī šīs receptes:
Smiltsērkšķu, ābolu un apelsīnu ievārījums: recepte īstiem gardēžiem
Marinēti ķiploki. Foto: Ekrānšāviņš no Culinary Hill/Youtube