Foto: ekrānšāviņš no edammajas/Instagram
Šis ir īstais rabarberu laiks – būtu grēks to neizmantot. Šis debešķīgais deserts ļaus tev izbaudīt vasaras sākumu pilnībā! Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edammajas!
Nepieciešams (kūkas forma ~23x23cm):
- Iepakojums cepumu "Dāmu pirkstiņi" (200g);
- 400g rabarberu (svars bez mizas);
- 300g Mascarpones siera (istabas t°);
- 200ml saldā krējuma;
- 120g pūdercukura;
- 50g cukura;
- Piens mercēšanai;
- Papildus – kakao, mandeļu skaidiņas
Rabarberus sagriež gabaliņos, ber katliņā, pievieno cukuru, pavisam nedaudz ūdens, vāra uz vidējas uguns, līdz daļa rabarberu izšķīdusi. Masu pilnībā atdzesē, tai jāsanāk pabiezai, ne šķidrai.
Saputo Mascarpones sieru ar saldo krējumu un pūdercukuru viendabīgā krēmā.
Kūkas pamatnē ziež nedaudz krēma, tad kārto cepumus, ko aši izmērcē pienā, tad liek pusi no krēma, izlīdzina, pēc tam rabarberu masu, tad atkal cepumus, krēmu un beigās rabarberu masu. Kūku noliek ledusskapī savilkties uz pāris stundām vai nakti.
Pirms pasniegšanas var parkaisīt ar nesaldinātu kakao, papildināt ar mandeļu skaidiņām, tāpat var dekorēt ar ogām, augļiem.
Izmēģini arī:
Svētku recepte: Rabarberu pīrāgs ar olbaltuma virskārtu
Foto: ekrānšāviņš no edammajas/Instagram