Dārzeņu čipsi. Attēls no unsplash.com
Nav noslēpums, ka klasiskie veikalos nopērkamie kartupeļu čipsi ir tiešā biļete uz lieko svaru un citām veselības problēmām, turklāt vēl to cena nez kāpēc pieaug ātrāk nekā degvielas cenas. Lieliska alternatīva ir pašu mājās gatavoti dārzeņu čipsi – sanāks daudz veselīgāk, lētāk un piemērotāk arī bērnu uzkodām.
No kā var pagatavot čipsus mājās?
Praktiski no jebkā. Videoreceptēs redzams, ka lieliska, čipšiem līdzīga uzkoda sanāk no:
- cukini
- saldajiem kartupeļiem jeb batātēm
- dažādām bietēm
- praktiski jebkura sakņu dārzeņa – selerijas saknes, kolrābja, kāļa u.tml.
- keila jeb lapu kāposta
kā arī dažādiem augļiem:
- plantāniem jeb cepamajiem banāniem
- hurmas
- ananasiem
- un pat prastākajiem āboliem.
Visus šos dārzeņus un augļus sagriež plānās šķēlītēs, apsmidzina ar kvalitatīvu eļļu un apbārsta ar iemīļotajām garšvielām, saliek cepeškrāsnī uz cepamā papīra uz 25-30 minūtēm 180 grādu temperatūrā, atdzesē un - voila! - daudz daudz veselīgāka un garšās bagātīgāka uzkoda tavam kinovakaram vai bērnu ballītei ir gatava. Izņēmums ir keils, kuru saplēš gabaliņos, apstrādā līdzīgi pārējiem augļiem un dārzeņiem, taču cep tikai 10-15 min, ne vairāk, jo, pārāk ilgi karstumā noturēts, šis lapu dārzenis sačokurojas un sabirst gluži kā papīrs.
Īsajās un ļoti saprotamajās videoreceptēs redzēsi katram dārzenim un auglim piemērotāko garšvielu buķeti un sagriešanas veidu!
Ja tomēr ilgojies pēc klasiskajiem kartupeļu čipīšiem, ar ko panašķēties, mums, protams, ir arī klasisko kartupeļu čipsu recepte!
Savukārt pie alus noderēs šī Recepte: ķiploku grauzdiņi
Neaizmirsti arī mērcīti:
Viegli pagatavojama ķiploku mērcīte
Idejas vasarīgām ballīšu uzkodu mērcītēm
Dārzeņu čipsi. Attēls no unsplash.com