Avokado (Photo by Thought Catalog on Unsplash)
Ikkatrs no mums zina, kā pagatavot pildītu kabaci vai pildītu papriku, taču vai esi dzirdējis par pildītu avokado? Šī recepte būs piemērota gaļēdājiem, veģetāriešiem un vegāniem. Galvenās sastāvdaļas – avokado sastāvā atrodams A vitamīns, C vitamīns, magnijs un kalcijs. 100 gramos zaļā garduma atradīsi 160 kalorijās, 9g ogļhidrātu – no tiem 7g šķiedrvielas un tikai 0.7g cukura un 2g olbaltumvielu.
Sastāvdaļas:
- 1 svaigs avokado
- Eļļa
- Sāls (pēc vēlmes)
- Humuss (pēc vēlmes)
- 1 mazs redīss
- 7 – 10cm garš gurķis, nomizots un sagriezts
- Paprikas pulveris
Pagatavošana:
- Uzsildi cepeškrāsni līdz 200 °C
- Sagatavo avokado – pārgriez gareniski uz pusēm un uzmanīgi izņem kauliņu
- Avokado būs jāsilda uz restēm, tāpēc nosmērē avokado “jēlās” daļas ar eļļu
- Apkaisi avokado ar sāli un novieto uz restēm. Cep 3 – 5 minūtes
- Izņem tos no krāsns, un piepildi ar humusu, gurķi, sagrieztu redīsu, pa virsu pārber paprikas pulveri
- Labu apetīti!
Izmēģini arī šīs receptes:
- Veselīgās cukini bumbiņas;
- Tomātu – pupiņu zupa ar grauzdiņiem;
- Aromātiskā un sātīgā lēcu zupa;
- Ķirbju risotto;
- Dzidrā vistas zupa.
Avokado (Photo by Thought Catalog on Unsplash)
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas