Rabarberu - apelsīnu ievārījums, attēls no Pixabay.com
Jūnija sākums jāizmanto lietderīgi un jāpagatavo maksimāli daudz gardumu no rabarberiem, tajā skaitā arī rabarberu - apelsīnu ievārījumu, kas garšo lieliski gan uzreiz pēc pagatavošanas, gan ziemā pie Ziemassvētku cepumiem.
Rabarberu - apelsīnu ievārījumam nepieciešams:
- 3 kg rabarberu kāti
- 1 kl apelsīnu
- 1 kg ievārījuma cukura
Rabarberu - apelsīnu ievārījuma recepte:
- Rabarberus nomazgā, nomizo, sagriež gabaliņos;
- Apelsīnu nomazgā un ar visu mizu sarīvē vai samaļ gaļas mašīnā;
- Liek abus katlā, pievieno cukuru un uz lēnas uguns vāra, visu laiku ievārījumu cītīgi maisot. Jāvāra ievārījums ir kādas 30 minūtes, proti, kamēr viss cukurs ir izkusis un ievārījums savārījies;
- Pildi ievārījumu sterilizētās burciņās.
Te arī citas ievārījumu receptes:
- Banānu ievārījums – 4 dažādi veidi;
- Ceriņu ievārījums;
- Kabaču un citrona ievārījums;
- Ķirbju ievārījums ar dzērvenēm;
- Zemeņu ievārījums: 5 jaunas variācijas gardajam našķim
Rabarberu - apelsīnu ievārījums, attēls no Pixabay.com
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas