Ābolkūkām ir tik daudz dažādu recepšu! Tev noteikti jāizmēģina arī apgriezto Kanādas ābolkūku! Recepte no "Vakariņš ar savējiem", to vari aplūkot zemāk!
Sastāvdaļas:
- 3 lielas olas
- 1 glāze (200 ml) cukurs
- 1 tējkarote vanilīna cukurs
- sarīvēta citrona miziņa (pēc izvēles)
- 1 glāze kviešu milti
- šķipsna sāls
- 1 tējk. cepamais pulveris
- 50 g sviests + 50 g cukurs (glazējumam)
- 3 lieli skābi āboli
Pagatavošana:
Nomizo un šķēlēs sagriež ābolus. Kārtīgi saputo olas kopā ar 1 glāzi cukura, vanilīna cukuru. Cepamā pannā apbrūnina sviestu ar pievienotiem 50 g cukura, un kad cukurs ir apbrūnināts, formu noņem no uguns un cieši izklāj ābolu šķēlītes. Saputotām olām pievieno miltus (iecilājot), cepamo pulveri un šķipsniņu sāls, visu masu lej pa virsu āboliem un liek cepties cepeškrāsnī 200C temperatūrā 50 min. Kad kūka gatava, izņem to no cepeškrāsns un kamēr karsta apmet riņķī uz šķīvja.
Izmēģini arī citas receptes:
Rukolas
salāti ar ceptiem bumbieriem