Burgers - viens no labākajiem ēdieniem pasaulē vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, tajā var salikt praktiski jebkādas sastāvdaļas, pielāgojot to pat izvēlīgākā ēdāja gaumei. Otrkārt, to var pagatavot mājās. Treškārt, to var izdarīt ātri. Lūk, recepte!
Receptei nepieciešamās sastāvdaļas:
- Burgera maizītes (katram ēdājam vismaz pa 1 pārim)
- ap 400 g maltās gaļas (ja ēdāju ir vairāk, arī gaļu jāiegādājas vairāk)
- siers šķēlītēs;
- dārzeņi pēc izvēles - tomāti, svaigi vai marinēti gurķi, salātlapas, ķīnas kāposts, rukolla vai cita veida zaļumi, sīpoli, sēnes, utt.;
- burgera mērce, bet der arī tomātu mērce, kas 1:1 sajaukta ar krējumu;
- eļļa;
- sāls, pipari, citas garšvielas.
Burgera recepte:
- Maltai gaļai pievieno sāli, piparus vai jebkuras citas sev tīkamas garšvielas, samaisa;
- Uz pannas lej eļļu, no maltās gaļas veido burgera maizīšu izmēra plācenīšus, liek uz pannas apcepties kārtīgi no abām pusēm;
- Burgera maizītes pa to laiku var ielikt krāsnī uz nelielu temperatūru, lai garoziņa paliek kraukšķīga;
- Sagriez gārzeņus plānās šķēlītēs;
- Sagatavo arī mērcīti;
- Kārto visu burgera maizītē - maizes rika, mērcīte, dārzeņi, siers, gaļa, vēl nedaudz dārzeņi, mērcīte, maizes rika.
Mēs parasti izkārtojam visas sastāvdaļas uz liela šķīvja un ļaujam pašiem ēdājiem salikt kopā savu izcilo burgeru. Gan garda maltīte, gan izklaide mazākajiem.
Zināšanai, mājās gatavots burgers, visticamāk, būs veselīgāks nekā ātrajos restorānos iegādāts, jo tajā varat salikt veselīgākus produktus, piemēram, svaigus dārzeņus un pašu gatavotas mērcītes ar mazāku cukura daudzumu. Laikā, kad daudzi ir spiesti vairāk laika pavadīt mājās, pareizi uzņemts kaloriju daudzums un sabalansēts uzturs ir svarīgs - gan pašsajūtai, gan atbilstošam ķermeņa svaram. Kā sabalansēt uzturu tā, lai netiktu uzņemts pārāk liels vai pārāk mazs ēdiena daudzums, zemāk video skaidro uztura speciāliste.