Bukstiņputra, ekrānuzņēmums
Karsta Bukstiņputra ar uz mēles kūstošu, sulīgu speķīti.. Mmmm, Īsteni latviskā Bukstiņputra ir neticami viegli pagatavojama, turklāt ir ļoti sātīga un garšīga! Bet vai zini, kā to pareizi pagatavot?
Nepieciešams:
- 250g miežu putraimu
- 2 vidēji kartupeļi
- 1 sīpols
- 500ml ūdens
- 500ml piens
- 50g kūpināts speķis
- Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Putraimus noskalo. Nomizo, kubiņos sagriež kartupeļus, un uzvāra 500 ml ūdenī, līdz tie pusgatavi. Pievieno putraimus, uzvāra līdz ūdens burbuļo un nogriež uguni. Uzliek vāku, aptin katlu ar dvieli un novieto 1 stundu siltumā. Pēc stundas putrai pielej pienu, pievien osāli pēc garšas, kārtīgi samaisa un silda uz nelielas uguns apmaisot, lai nepiedeg apmēram ik pēc 15 minūtēm. Šādi vāra tik līdz putraimi ir gatavi un uzsūkuši pienu.
Sagriež speķi un sīpolu, un apcep uz pannas līdz gaļa kļūst brūna, bet sīpols – mīksts.
Putru pasniedz ar sacepto speķīti. Labu apetīti!
Lasi arī:
- Recepte: Madaras Biedriņas šakšuka ar zaļajiem zirnīšiem
- Uztura speciāliste un fitnesa treneris iesaka, ko ēst pirms un pēc sporta
- Recepte: Madaras Biedriņas šokolādes ķiršu kūka
- 3 iemesli, lai pagatavotu gaļas ēdienu
- Recepte: Madaras Biedriņas liellopu gaļas burgeri
- Kāpēc Aminata dod priekšroku gaļas ēdieniem?
- Uģis Kuģis gultas priekus kompensē ar ēdienu un izgludinātām drēbēm
Bukstiņputra, ekrānuzņēmums