
Pienā vārīti makaroni, ekrānuzņēmums
Vai zināji, ka makaronus var vārīt arī pienā? Nē, runa neiet par piena zupu. Tu būsi pārsteigts, cik gardi sanāk makaroni, kas vārīti pienā!
Nepieciešams:
- Makaroni, 250g
- Piens, ½ l
- Sāls, pipars, timiāns pēc garšas
- Olīveļļa, apmēram 3 ēd.k.
- Siers - rīvēts vai kausēts (daudzums pēc vēlēšanās)
Pagatavošana:
Dziļā pannā vai katliņā ieber makaronus, uzlej pienu, pievieno sāli un piparus, timiānu pēc garšas. Pielej arī olīveļļu, uzliek vāku un uz vidējas uguns vāra līdz sāk putot. Esi uzmanīgs, laikā jānoņem vāks, citādi putas ies pāri. Nogriež uguni uz mazāku un turpina vārīt bez vāka, ik pa laikam apmaisot. Kad makaroni jau šķiet gandrīz gatavi, pievieno rīvētu sieru – daudzums pēc gaumes. Kad siers izkusis un makaroni mīksti, tie ir gatavi ēšanai. Labu apetīti!
Pagatavo arī citus makaronu ēdienus:
- Mazā Šefiņa vistas fileja saldā krējuma mērcē ar spageti
- Pasta ar vistas fileju un sēnēm
- Recepte vakariņām: Spageti ar gaļas bumbiņām
- Makaroni ar ķirbi un vistas fileju

Pienā vārīti makaroni, ekrānuzņēmums