Iebiezinātais piens, TheUjulala, Pixabay
Veikalā nopērkamais iebiezinātais piens ir viegli aizstājams ar mājās pagatavoto. Lūk, lieliska un ļoti viegla recepte!
Nepieciešams:
- Piens (ne mazāk kā 3,2%), 1 l
- Cukurs, 300 g
- Vanilīns, pēc garšas
Pagatavošana:
Pienu ielej katlā, pievieno cukuru un vanilīnu, un liek vārīties. Kad piens uzvāra, vāra to vēl 15 – 20 minūtes un lielas uguns. Pienu jāmaisa, lai tas nepiedeg.
Pēc tam uzvārītais piens ļoti ātri jāatdzesē, lai nesacukurotos. Lai to izdarītu, nepieciešams trauks ar ledainu ūdeni un cits trauks, kurā pārliet piena masu. Trauku ievieto ledainā ūdens peldē un kuļ līdz tā atdziest līdz istabas temperatūrai.. Pēc tam izkāš caur marli, ievieto ledusskapī līdz pilnīgai atdzišanai.
Citas interesantas receptes:
- Biguzis jeb maizes zupa: latviskā deserta recepte
- Riekstiņi ar vārītu iebiezināto pienu – video recepte, ko pagatavo bērns! Tik viegli tas ir!
- Recepte: Vafeļu mīkla
- Recepte: sāļās pankūkas ar lasi
Iebiezinātais piens, TheUjulala, Pixabay