Ķiploku grauzdiņi, ekrānuzņēmums
Kas var būt labāka uzkoda pie alus vai kvasa, ja ne ķiploku grauzdiņi! Tie ir pagatavojami superviegli un ātri, un izmaksas arī ir ļoti lētas. Lūk, recepte!
Nepieciešams:
- Ķiploks
- Rupjmaize (ķieģelītis vai cita rupjmaize. Var izmantot saldskābmaizi)
- Eļļa
Pagatavošana:
Maizi sagriež gabaliņos vai šķēlītēs – kādus nu grauzdiņus gribēsies. Ja ir friteris vāra eļļā 5 minūtes. To var darīt arī katlā vai vienkārši apcepot maizītes uz pannas. Pēc tam to pārliek sietā, lai notekas liekā eļļa, pārkaisa ar sāli, pievieno sasmalcinātus vai caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus un kārtīgi samaisa.
Vēl grauzdiņus var grauzdēt cepeškrāsnī, aptuveni 180C 5 – 10 minūtes, sekojot līdzi to gatavībai.
Ja grauzdiņi tiek gatavoti kā maizes sķēles, tad ķiploku izspiešanas vietā, to var maizītēs ierīvēt, noberžot grauzdiņu ar ķiploku, Tad ķiploku garša būs intensīvāka.
Lasi arī:
- Ideālās uzkodas – video receptes, ko var pagatavot arī kopā ar bērniem
- Recepte: siera radziņi
- Sāļie siera kēksiņi – video recepte
- Video recepte: Mājās gatavoti dažādu garšu čipsi
Ķiploku grauzdiņi, ekrānuzņēmums