Rasols ir nepārspējams TOP ēdiens svētku galdā. Lai arī ir neskaitāmi veidi, kā šos salātus pagatavot, galvenās ir klasiskās sastāvdaļas, kurām noteikti jābūt rasolā, un vēl viens nosacījums – majonēze ir jaukta ar krējumu. Bet, protams, katrai ģimenei klasiskais rasols ir tieši tas, kāds gatavots paaudzēs! Lūk, viens no variantiem.
Nepieciešams:
- ½ litra burciņa marinēti gurķi
- ½ l konservēti zaļie zirnīši
- 6 gab. vārīti kartupeļi
- 3 gab. vārīti burkāni
- 3 gab. vārītas olas
- 1 gab. saldais vai cits sīpols
- ½ kg doktordesa
- krējums un majonēze (50:50)
- sāls un malti melnie pipari pēc garšas
- sinepes vai mārrutki pēc vēlēšanās
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas smalki sagriež un samaisa kopā ar majonēzi un krējumu. Ja gribas asāku rasolu, pievienot var sinepes vai mārrutkus. Noskaties pievienoto video ar klasiskā rasola recepti, ko vietējie Zaķumuižas iedzīvotāji dēvē par "Rohaču"!
Lasi arī:
- Recepte: piparkūku groziņi ar sāļo karameli
- Recepte: Mandarīnu kūka pannā!
- Sautēti svaigie kāposti – vecmāmiņas recepte
- Recepte: mīkstie un smeķīgie speķa pīrādziņi
Rasols, attēls no Pixabay.com