Skābeņu zupa ar žāvētām ribiņām ir viens no īstenajiem latviešu ēdieniem. Jau agrā pavasarī no zemes spraucas pirmās skābenes, bet tās var iegādāties arī konservētas jebkurā pārtikas veikalā visa gada garumā, tādēļ šo zupu var pagatavot jebkurā laikā!
Nepieciešams:
- Svaigas vai konservētas skābenes, 150 g
- Žāvētas ribiņas, 500 g
- Grūbas, 100 g
- Kartupeļi, 4 gb. Vidēja lieluma
- Burkāni, 2 gb.
- Ūdens, 2,5l
- Vārītas olas, 3 – 4gb
- Sāls un citas garšvielas pēc garšas
Pagatavošana:
Katlā ielej ūdeni, ievieto žāvētas ribiņas un grūbas un vāra līdz grūbas kļūst pusmīkstas. Pa to laiku arī gaļa kļuvusi mīksta un “atlec no kauliem”, to atkaulo un gaļu ievieto atpakaļ zupā. Pievieno kubiciņos sagrieztus burkānus un kad tie pusmīksti, pievieno arī kubiņos sagrieztus kartupeļus un visas garšvielas. Kad kartupeļi mīksti, pievieno sakapātas vai konservētas skābenes. Jāatceras, ka konservētas skābenes nereti satur sāli, tādēļ, ja izmanto tās zupas gatavošanai, labāk sāli pievienot pašās beigās, kad skābenes ir pievienotas, lai zupa neiznāk pārāk sāļa. Pašās beigās zupai pievieno kubiņos sagrieztu vārītu olu. Zupu pasniedz ar skābo krējumu un tai klāt lieliski garšo baltmaizes šķēlīte ar sviestu. Labu apetīti!
Lasi arī:
- Recepte: Dārzeņu piena zupa
- Citādāk pildīta paprika - ar griķiem un gaļu: video recepte
- Recepte: sulīga cūkgaļas karbonāde spinātu – ķiploku mērcē
- Neatkārtojamas garšas recepte: ar brokoli un čedaras sieru pildītas kartupeļu laiviņas
Skābeņu zupa, Image by ivabalk from Pixabay