Foto: @edam_majas/Instagram
Kad svētki pagājuši, laiks ķerties pie ierastās gatavošanas – šoreiz pusdienās ģimenei pasniedz salātus, kas būs gardi un sniegs enerģiju atlikušajai dienai. Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edam_majas!
Nepieciešams (~900g gatavo salātu):
- 200g pilngraudu vai parasto makaronu (svars vārītiem, apt. 3 saujas nevārītu);
- 400g vistas filejas (8 gb. pa 50g);
- 1 paprika;
- 200g konservēta ananāsa vieglā sīrupā;
- Garšvielas vistas gaļai, 1 ēdamk. majonēzes, 1 ēdamk. tomātu mērces;
- Mērcei: 3 ēdamk. majonēzes, 1 ēdamk. skābā krējuma, 1 ēdamk. maigu sinepju;
- Sāls pēc garšas
Vistas filejas gabaliņus liek traukā, apkaisa ar garšvielām, samaisa ar ēdamkaroti majonēzes un tomātu mērces, noliek ledusskapī uz 30-40 minūtēm savilkties.
Makaronus izvāra, noliek atdzist.
Vistas filejas gabaliņus apcep uz pannas (apm. 3 minūtes no katras puses). Atdzesē.
Papriku sagriež nelielos gabaliņos, ananāsu vidēja izmēra (vai mazākos) gabaliņos, kad vistas fileja atdzisusi, arī to sagriež. Visas sastāvdaļas un pastu liek traukā. Samaisa mērces sastāvdaļas, pievieno un iejauc salātos. Pēc garšas pievieno sāli.
Gatavos salātus noliek uz brīdi ledusskapī savilkties. Pirms pasniegšanas dekorē ar ananāsu šķērītēm un papriku.
Izmēģini arī šīs receptes:
Neticami gardā un vienkāršā Bergenas pankūku recepte
Foto: @edam_majas/Instagram