Kad svētki paskrējuši, laiks ķerties pie kā pavisam viegli pagatavojama – šajā reizē galdā ceļam vistas voku.
Nepieciešams (aptuveni 5 personām):
- 1,5kg vistas fileja;
- 800 grami olu nūdeles;
- 5 vidēja izmēra burkāni;
- 4 paprikas;
- 4 sarkanie sīpoli;
- Teriyaki mērce;
- Sāls
Izvāra olu nūdeles. Nokāš un noskalo ar aukstu ūdeni (lai nesalīp kopā).
Pannu kārtīgi uzkarsē, uzlej eļļu. Liek cepties vistiņu. Kad vistiņa jau gandrīz gatava, pievieno sagrieztus burkānus. Tad liek klāt sagrieztus papriku un sīpolus. Atļauj visam pacepties un “sadraudzēties”. Sāli pievieno pēc patikas.
Tad liek klāt nūdeles, visu maisa kopā un ļauj visam kārtīgi izsildīties. Pašu pēdējo liek klāt Teriyaki mērci, visu samaisa un pakarsē. Un voilā, voks gatavs.
Ja patīk asumiņš, var pievienot chilli mērcīti.
Kā šo ēdienu novērtēja slavenības raidījumā "Vakariņš ar savējiem", skaties video!
Lasi arī:
Receptes no svētku ēdienu pārpalikumiem