Unsplash.com
Grillēšanas sezona strauji uzņem apgriezienus un kā zināms,
neviens šašliks garšas ziņā nestāv līdzi paša mājās marinētajam. Piedāvājam
trīs lieliskas un vienkāršas receptes cūkgaļas marinēšanai.
Klasiskais cūkgaļas šašliks:
Nepieciešams:
- 3kg cūkgaļas kakla karbonādes
- 300g sīpolu
- 300g citronu
- Buntīte pētersīļu
- 300 grami olīveļļas
- 3 ēdamkarotes etiķa( pēc izvēles)
- Sāls, pipari( pēc garšas)
Cūkgaļu sagriež šašlika gabaliņos, sīpolus un citronus ripiņās. Smalki sakapā pētersīļus. Pievieno olīveļļu un etiķi. Gaļu kārtīgi izmīca un notur marinādē aptuveni astoņas stundas.
Cūkgaļas šašliks granātābolu sulā
Nepieciešams:
- 3kg cūkgaļas kakla karbonādes
- 1,5 l granātābolu sulas
- 1kg sīpolu
- Sāls (pēc garšas)
- Smaržīgie pipari (pēc garšas)
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
Cūkgaļu sagriež šašlika izmēra gabaliņos, sīpolus ripiņās. Pievieno granātābolu sulu un garšvielas. Visu kārtīgi izmīca un atstāj marinēties uz astoņām stundām.
Maigais šašliks kefīra marinādē
Nepieciešams:
- 3kg cūkgaļas kakla karbonādes
- 1,5l kefīra
- 3 citroni
- 4 – 5 sīpoli
- Sāls ( pēc garšas)
Gaļu sagriež šašlika izmēra gabaliņos, sīpolus un citronus ripiņās. Pievieno kefīru un visu kārtīgi izmīca. Pirms cepšanas gaļu ieteicams noturēt marinādē vismaz 8 stundas.
Unsplash.com