Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Visīstākais sezonas gardums: Ābolu drumstalkūka

Foto: ekrānšāviņš no @edammajas/Instagram

Foto: ekrānšāviņš no @edammajas/Instagram

Šobrīd ir visīstākais ābolu laiks un siekalas mutē raisās no domas vien par gardu ābolkūku. Šī recepte neprasīs lielu piepūli un rezultāts garšos ikvienam. Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edammajas!

Nepieciešams (veidne 20x20 cm):

6 palieli āboli;
250g skābā krējuma;
1 ola;
130g Smalkais muslis – Ābolu – der arī auzu milti;
80g auksta sviesta + formas ieziešanai;
140g cukuru + 1 ēdamk.;
1 tējk. kanēļa;
2 ēdamk. kartupeļu cietes.

Pagatavošana:

Pagatavo drumstalas. Traukā ber Smalko musli un 40g cukura, samaisa. Tad pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un visu samīca, līdz abas sastāvdaļas sastrādātas kopā. Trauku novieto ledusskapī, kamēr sagatavo pārējās sastāvdaļas.

Ābolus nomizo, sagriež, izņem serdes un sagriež nelielos gabaliņos. Samaisa ar ēdamkaroti cukura un 1/2 tējkaroti kanēļa, noliek malā.

Traukā iesit olu, sakuļ ar 100g cukura, tad iemaisa skābo krējumu un kartupeļu cieti.

Cepamo trauku ieziež ar sviestu, var apkaisīt ar cukuru. Ber iekšā ābolus, pārlej ar krējuma masu, viegli piesit pie galda, lai pildījums vienmērīgi izlīdzinās.

Virspusē mazos gabaliņos sadrupina drumstalu masu.

Cep 190° iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 30–35 minūtes. Pēc izcepšanas atdzesē, lai pildījums savelkas. Pasniedzot papildina ar saldējumu vai putukrējumu.

Izmēģini arī šīs receptes:

Ābolu strūdeles recepte slinkajiem

Recepte: Ātrā ābolu un jogurta plātsmaize

Viegli salāti ar papriku un ābolu

Foto: ekrānšāviņš no @edammajas/Instagram

Foto: ekrānšāviņš no @edammajas/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas