Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Visvienkāršākā rabarberu plātsmaizes recepte

Foto: edamskaisti/Instagram

Foto: edamskaisti/Instagram

Lai gan šķiet, ka ziema vēl ik pa brīdim liek par sevi manīt, pavasaris ir atnācis. Dārzā jau sāk gozēties pirmie rabarberi. Kāpēc gan šo lielisko dabas velti neizmantot un nepagatavot gardu našķi? Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edamskaisti!

Nepieciešams:

Pamatnei:

  • 3 olas;
  • 200g Grieķu jogurts vai krējums;
  • 150g milti;
  • Saldinātājs – aptuveni 3-4 karotes cukura + vaniļa/vanilīns;
  • 1 tējkarote cepamais pulveris.
Virskārta:
  • 1 liels rabarbera kāts;
  • 1 ola;
  • 50 g Grieķu jogurts vai krējums;
  • 2–3 karotes cukura.
Pagatavošana:

Bļodā sakuļ olas ar saldinātāju, pakāpeniski pievieno jogurtu, miltus un cepamo pulveri. Samaisa un lej cepšanai paredzētajā formā vai uz cepampapīra (izlīdzina nepieciešamo formu ar silikona lāpstiņu).

Atsevišķi nomizo rabarberu, smalki sakapā, liek bļodā, pievieno olu, jogurtu un saldinātāju. Samaisa un pārlej par mīklas kārtu.

Sagatavoto plātsmaizi liek 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī uz aptuveni 20min.

Pasniedz pārkaisot ar kanēli/pūdercukuru vai ļaujas improvizācijai.

P.S. Kad plātsmaize gatava, to var pārliet ar jogurta kartiņu (jogurtu sakuļ ar saldinātāju) un ielikt atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 5min.


Izmēģini arī šīs receptes:

Recepte: Nanopīrāgs

Ātrās rabarberu plātsmaizes recepte

Rabarberu - apelsīnu ievārījums: recepte

Video recepte – gaisīgais rabarberu muss

Foto: edamskaisti/Instagram

Foto: edamskaisti/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas