Lai arī šīs recepte izklausās smalka un sarežģīta, patiesībā
tas tā nemaz nav. Arī sastāvdaļas ir pavisam vienkāršas. Rudenīga nedēļas
nogale ir īstais laiks, lai pagatavotu aromātisku cidoniju sīrupā karamelizētu
vistu.
Nepieciešams:
800g vistas filejas
Sāls
Pusglāze cidoniju sīrupa
Pagatavošana:
Vistas fileju sagriež gareniskās strēmelēs, samaisa ar sāli un kādas 15 minūtes patur istabas temperatūrā. Liek vistas strēmeles uz pannas cepties. Kad gaļa kārtīgi apcepusies, to lēni pārlej ar cidoniju sīrupu un maisa līdz vista karamelizējusies un tai apkārt izveidojusies brūna garoziņa. Aromātisko vistu pasniedz ar izvēlētajā piedevām. Labi garšos kopā ar kartupeļu biezeni, nūdelēm vai rīsiem un svaigajiem salātiem.
Izmēģini arī :
Vistas frikasē karija mērcē