Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Helovīnu bailīgie kēksiņi - recepte

Kēksiņi, foto - Pinterest

Helovīns tuvojas ar sparu! Lai tie būtu īpaši krāsaini un gardi, pagatavo bailīgos kēksiņus! Šī recepte paredzēta vidēji 40 kēksiņiem, tādēļ, ja domā, ka tik daudz kēksiņēdāji pie Tavām durvīm šogad neklauvēs, samazini receptes sastāvdaļas uz pusi! Lai gan video norādītais sastāvdaļu daudzums minimāli atšķiras, esam to noapaļojuši, lai vieglāk svērt un mērīt.

Sastāvdaļas:

Kēksiņiem:

360g kviešu milti

Soda, 1 ēd.k. (6g)

Cepamais pulveris, 1 ½ ēd.k. (9g)

Kakao, 65g

Sāls, ¼ tējk. (1,5g)

Cukurs, 530g

Augu eļļa, 175ml

Olas, 3gb

Vaniļas ekstrakts, 1 ēd.k. (15ml)

Skābais krējums vai bezpiedevu jogurts, 120g

Kefīrs, 1 gl. (aptuveni 230ml)

Stipra kafija 1 ½ gl. (var aizstāt ar ūdeni)

Krēmam:

Saldkrējuma sviests, 450g

Pūdercukurs, 900g

Saldais krējums, 30 – 40ml

Vaniļas ekstrakts, 1tējk

Sāls, 1 šķipsna

Pārtikas krāsvielas

Dekorējumi (konfektes, šokolādes, dražejas u.c. pēc vēlēšanās)

Pagatavošana:

Miltus, kakao, sodu un cepamo pulveri izsijā, pievieno sāli, cukuru, visu vienmērīgi samaisa.

Eļļu un olas (istabas temperatūras) samaisa, pievieno vaniļas ekstraktu, skābo krējumu vai jogurtu, kafiju vai ūdeni (kafija pastiprina šokolādes garšu) un visu samaisa.

Sausās un šķidrās sastāvdaļas vienmērīgi sakuļ ar mikseri tā, lai nav kunkuļu. Masai jābūt diezgan šķidrai. To pilda kēksiņu formiņās līdz pusei. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 175C 15 – 20 min.

Istabas temperatūras sviestu sakuļ, pa nelielam daudzumam, katru reizi sakuļot, pievieno izsijātu pūdercukuru, vaniļas ekstraktu, šķipsnu sāls, visu sakuļ. Sakulto krēmu sadala daļās un sajauc ar krāsvielām, katru savā krāsā. Idejas, kā dekorēt, jau smelies pievienotajos video un galerijā!

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...