Helovīni ir klāt! Lai tie būtu īpaši krāsaini un gardi, pagatavo bailīgos kēksiņus! Šī recepte paredzēta vidēji 40 kēksiņiem, tādēļ, ja domā, ka tik daudz kēksiņēdāji pie Tavām durvīm šogad neklauvēs, samazini receptes sastāvdaļas uz pusi! Lai gan video norādītais sastāvdaļu daudzums minimāli atšķiras, esam to noapaļojuši, lai vieglāk svērt un mērīt.
Sastāvdaļas:
Kēksiņiem:
360g kviešu milti
Soda, 1 ēd.k. (6g)
Cepamais pulveris, 1 ½ ēd.k. (9g)
Kakao, 65g
Sāls, ¼ tējk. (1,5g)
Cukurs, 530g
Augu eļļa, 175ml
Olas, 3gb
Vaniļas ekstrakts, 1 ēd.k. (15ml)
Skābais krējums vai bezpiedevu jogurts, 120g
Kefīrs, 1 gl. (aptuveni 230ml)
Stipra kafija 1 ½ gl. (var aizstāt ar ūdeni)
Krēmam:
Saldkrējuma sviests, 450g
Pūdercukurs, 900g
Saldais krējums, 30 – 40ml
Vaniļas ekstrakts, 1tējk
Sāls, 1 šķipsna
Pārtikas krāsvielas
Dekorējumi (konfektes, šokolādes, dražejas u.c. pēc vēlēšanās)
Pagatavošana:
Miltus, kakao, sodu un cepamo pulveri izsijā, pievieno sāli, cukuru, visu vienmērīgi samaisa.
Eļļu un olas (istabas temperatūras) samaisa, pievieno vaniļas ekstraktu, skābo krējumu vai jogurtu, kafiju vai ūdeni (kafija pastiprina šokolādes garšu), un visu samaisa.
Sausās un šķidrās sastāvdaļas vienmērīgi sakuļ ar mikseri tā, lai nav kunkuļu. Masai jābūt diezgan šķidrai. To pilda kēksiņu formiņās līdz pusei. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 175C 15 – 20 min.
Istabas temperatūras sviestu sakuļ, pa nelielam daudzumam, katru reizi sakuļot, pievieno izsijātu pūdercukuru, vaniļas ekstraktu, šķipsnu sāls, visu sakuļ. Sakulto krēmu sadala daļās un sajauc ar krāsvielām, katru savā krāsā. Idejas, kā dekorēt, jau smelies pievienotajos video un galerijā!
Kēksiņi, foto - Pinterest