Karamelizēti sīpoli, ekrānuzņēmums
Kad runa ir par karamelizētiem sīpoliem, vairums iedomājas, ka viena no sastāvdaļām ir cukurs. Tomēr sīpoli lieliski karamelizējas un kļūst saldi arī bez cukura, ja tos pareizi pagatavo!
Nepieciešams:
- Sīpoli
- Olīveļļa vai augu eļļa cepšanai
- Liķieris vai vīns (var nelikt)
- Ūdens
- Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Sīpolus nomizo, sagriež šķēlītēs. Dziļā pannā ielej eļļu un uz vidējas uguns cep sīpolus. Pieber sāli un turpina cept līdz tie sāk palikt mīksti un brūnēt. Lai sīpoli nepiedegtu, nedaudz pielej ūdeni un turpina procesu līdz sīpoli kļūst brūni. Tad var pieliet nedaudz vīnu vai liķieri, ja ir tāda vēlēšanās. Ar šādu sastāvdaļu sīpolu iegūs ikdienai neierastāku garšu un aromātu. Var pievienot citas garšvielas pēc vēlēšanās.
Karamelizēti sīpoli lieliski garšo ar gaļas ēdieniem, burgeros, un zupās.
Ja sīpolu griešana izraisa raudāšanu, uzzini, kā bez asarām sagriezt sīpolu!
Pagatavo arī:
- Sīpolu sitenis: video recepte
- Ķiploku pasta - viegla un veselīga recepte
- Recepte: Banānu ievārījums – 4 dažādi veidi
Karamelizēti sīpoli, ekrānuzņēmums