Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Recepte: Rasoļņiks

Rasoļņiks, Photo by Navada Ra from Pexels

Rasoļņiks, Photo by Navada Ra from Pexels

Rasoļņiks ir viena no gardajām zupām, kas spēj sasildīt vēsos rudens vakaros. Lai pagatavotu sātīgu un garšīgu rasoļņiku, iegaumē recepti!

Nepieciešams:

  • 1 litrs ūdens;
  • 400 g liellopa gaļas;
  • 4–5 smaržīgie pipari;
  • 2 lauru lapas;
  • 100 g grūbu;
  • 3 kartupeļi;
  • 1 burkāns;
  • 1 sīpols;
  • 1 pētersīļa sakne;
  • 4 sālīti gurķi;
  • 300 ml gurķu sālījuma;
  • Sviests cepšanai;
  • Dilles;
  • Pipari un sāls pēc garšas;

Pagatavošana:

Grūbas skalo līdz ūdens kļūst dzidrs. Pēc tam tās pārlej ar ūdeni. Gaļu ievieto katlā, pārlej ar ūdeni un liek vārīties. Nosmeļ putas un pievieno lauru lapas un smaržīgos piparus. Gaļu vāra stundu. Grūbas nokāš un pievieno katlā ar gaļu, vāra vēl pusstundu. Pēc tam izņem gaļu, sasmalcina un ievieto atpakaļ katlā.

Burkānu, sīpolus un pētersīļa sakni nomizo, visu sagriež smalkās strēmelītēs jeb salmiņos un apcep sviestā. Pēc tam pievieno katlā, kurā vārās gaļa un grūbas.

Nomizo arī kartupeļus, sagriež salmiņos un pievieno buljonam. Pēc tam nomizo arī gurķus un sagriež salmiņos. Tos pārlej ar verdošu ūdeni, kuru nolej un pievieno zupai apmēram 5 minūtes pēc tam, kad pievienoti kartupeļi.

Pašās beigās zupai pielej arī gurķu sālījumu. Kad rasoļņiks sāk vārīties, papildus pēc garšas pievieno sāli un piparus. Izslēdz plīti, pieber smalcinātas dilles, uzliek katlam vāku un šādi atstāj zupu uz pusstundu. Pasniedz ar skābu krējumu un papildus zaļumiem pēc vēlēšanās.

Lasi arī:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...